AKTUELNO

Igrač ekipe "San Francisco 49ers" Ricky Persal upucan je u grudi ove subote u centru San Franciska.

Prema pisanju stranih medija, on je upucan u grudni koš tokom pokušaja pljačke u centru San Franciska. Persal je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, potvrdili su iz kluba.

Prema informacijama San Francisco Policijske uprave, 17-godišnji dečak pokušao je da opljačka Persala dok je hodao sam u oko 15:30 po lokalnom vremenu. Tokom sukoba između njih dvojice, obojica su povređeni.

Šef policije Vilijam Skot je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni pucao više puta, pogađajući i Persala i sebe.

- Osumnjičeni je pucao više puta, pogađajući i gospodina Persala i sebe. Verujemo da je ovo bio pokušaj pljačke i prilično smo sigurni u to. Čini se da je osumnjičeni delovao sam, a samo jedno oružje je korišćeno u pucnjavi i ono je pronađeno.

Optužbe protiv njega biće podignute pred sudom za maloletnike, kako je saopštila okružna tužiteljka Brooke Jenkins. Ona je dodala da će odluka o optužbama biti doneta do utorka ili srede.

Policija još uvek istražuje motive napada, ali za sada nema naznaka da je Persal bio meta zbog svoje profesionalne karijere. Samo jedno oružje je korišćeno i ono je pronađeno, a sumnja se da je osumnjičeni delovao sam.

Takođe, Persal je bio dovoljno stabilan da razgovara s policijom, ali istraga se nastavlja i policija će proveriti dodatne detalje. Gradonačelnica San Franciska, London Breed, opisala je pokušaj pljačke kao "užasan i retko viđen incident u Union Squareu" i izrazila nadu da će Persal brzo ozdraviti.

Persal je "ruki" koji je draftovan kao 31. pik na NFL Draftu 2024. godine. Pre toga je igrao na Univerzitetu Arizona State i Univerzitetu Florida.

Policija će povećati prisustvo u Union Squareu kako bi obezbedila dodatnu sigurnost.

Autor: Snežana Milovanov