AKTUELNO

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na prestižnom Svetskom kupu u Minhenu.Arunović je zlato osvojila sa 244,4 kruga.

Srebro je sa 4,3 kruga zaostatka za srpskom reprezentativkom osvojila svetska prvakinja Ranksin Điang iz Kine, dok je treća bila njena sunarodnica Ksue Li, preneo je Streljački savez Srbije.

Današnje zlato je druga medalja Arunović na velikim takmičenjima ove godine, nakon što je na Evropskom prvenstvu u Đeru osvojila srebro.

Trijumfom u Bavarskoj je došla do svog 34. odličja na Svetskim kupovima u karijeri, računajući sve discipline i finalne turnire SK.

"Veoma sam srećna i uzbuđena jer proteklo je prilično vremena od kad nisam osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na velikom takmičenju", rekla je Arunović, koja je prethodno pojedinačno zlato osvojila na Svetskom kupu u Čangvonu 2022. godine.

"U pripremama sam se sestrom i trenerom Jelenom dosta pripremala za ovaj format takmičenja - da se kvalifikacije održavaju jednog dana, a finale sutradan. Očigledno našli smo dobru formulu. Pobeda u Minhenu mi uliva dosta samopouzdanja pred nastavak sezone", dodala je ona.

Turnir u Minhenu je poslednje veliko takmičenje pred Olimpijske igre u Parizu, gde će biti primenjivan isti sistem kvalifikacija i finala.

Autor: