AKTUELNO

Intervju Džona Mekinroa sa Novakom Đokovićem emotivan je na kanalu ESPN u Americi.

Najbolji teniser sveta opširno je govorio o svom odsustvu sa turnira zbog odluke da se ne vakciniše protiv virusa Kovid 19, a osvrnuo se i na deportaciju iz Australije zbog istog problema te 2022. godine.

Mekinro i Đoković su odigrali nekoliko poena tokom intervjua koji je snimljen pre Ju Es opena, dok je Novak bio opušten.

Tokom intervjua pokrenuta je debata o tome ko zaslužuje da bude upamćen kao najveći igrač svih vremena. Đoković je sugerisao da samo da je bolji igrač zbog velikog rivalstva sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Takođe je sugerisao da je uzeo mnogo od Federera u jednoj ključnoj oblasti priprema uoči velikih događaja.

"Jedna stvar koju sam naučio od Federera je kako da organizujem moj raspored i da budem na vrhuncu tokom grend slem turnira. On je jedan od prvih koji je podigao pripreme na viši nivo. Bio sam inspirisan time i pravio sam beleške. Uzeo sam mnogo od toga, od tog zakazivanja i posmatranja njega i njegovog tima, kako je on to radio", rekao je Đoković.

Jedan od duhovitijih delova intervjua je usledio kada je Mekinro izazvao Đokovića da ponovi neke od svojih najpoznatijih vređanja sudija tokom mečeva. Tako je Novak imitirao Amerikanca dok sudijama govori "ne možeš da budeš ozbiljan" ili "odgovori na pitanje, kretenu", po čemu je Mekinro bio poznat tokom igračke karijere.

#Novak Đoković