AKTUELNO

Broj mrtvih u zemljotresu u Turskoj i Siriji nastavlja da raste, a kako vreme prolazi šanse da se iz ruševina izvuku živi ljudi sve su manje.

Rvački savez Turske saopštio je da je u stravičnom zemljotresu život izgubilo pet rvača. Oni su izdali saopštenje nazivajući celu situaciju "katastrofom veka".

"Prema poslednjim informacijama, sa velikom tugom vas obaveštavamo da su naši sinovi Eraj Šimšek, Halil Ibrahim Edirne, Hasan Ozantirk i Ahmet Durman, koji su bili pod ruševinama u Kahramanmarašu preminuli. Saučešće našoj zajednici i našem voljenom narodu", navodi se u saopštenju.

U katastrofalnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku do sada je potvrđena smrt 19.875 osoba, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je u seriji potresa povređeno više od 77.000 osoba, a oni sa najtežim povredama prebačeni su u bolnice u Istanbulu.

Prema poslednjim podacima, u Siriji je život izgubilo 3.377 osoba, pa je ukupan broj žrtava u dve države do sada 23.252. U protekla 24 sata spasilačke ekipe u Turskoj i Siriji pronašli su više od 3.000 stradalih.