AKTUELNO

Ko nije primio vakcinu protiv virusa korona ne može da uđe u Sjedinjenje Američke Države. Uprkos apelima javnih ličnosti, da se jednom od najboljih tenisera u istoriji Novaku Đokoviću dozvoli ulazak u Ameriku, to se nažalost neće dogoditi.

Nisu čak urodili plodom ni apeli predsedniku SAD Džou Bajdenu da se pronađe način kako bi Đoković mogao da igra na US openu. Zbog toga je sve izvesnije da Novak Đoković neće učestvovati na poslednjem ovogodišnjem gren slemu.

Nedavno je Džon Milman pokrenuo polemiku na Tviteru, pošto je napisao da ne razume zbog čega Srbinu nije dozvoljeno da dođe i takmiči se na američkom tlu.

"Mogao bih da budem pozitivan na kovid i dođem u SAD. Niko ne bi postavljao nikakva pitanja, zbog toga što sam primio vakcinu. Ali neko ko se oporavio od virusa i ko je negativan, a nije vakcinisan, ne može... Znam da su to granični zakoni, ali ih ne razumem", napisao je Australijanac.

Na njegovu objavu nadovezao se Dastin Braun, koji je imao drugačije viđenje:

- Svaka država ima svoja pravila. Zbog čega mogu da šetam ulicama Nemačke sa pivom u ruci, a u drugim državama ne mogu? Zbog toga što su to njihova pravila.

Izazvalo je to sada reakciju američkog tenisera Rajlija Opelke, koji je već u nekoliko navrata javno branio Đokovića.

- Ali postoje igrači (Sandgren) koji mogu da šetaju sa pivom u ruci u istoj državi u kojoj drugi (Novak) ne mogu - uzvratio je Amerikanac.