AKTUELNO

Nedeljama unazad vode se oštre polemike oko toga da li Novaku Đokoviću treba dati medicinsko izuzeće za učešće na Ju-Es openu ili čak ukinuti stroga pravila po kojima samo vakcinisani navijači mogu da uđu na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za kontrolu bolesti (CDC) vodi glavnu reč o pandemijskim pravilima, a ona koja su na snazi govore:

- Osoba koja ulazi na tlo Sjedinjenih Američkih Država mora biti vakcinisana serijom odobrenih vakcina. Samo određenim slučajevima daje se medicinsko izuzeće, navodi se na sajtu CDC

Mala je verovatnoća da će SAD promeniti odluku u narednim nedeljama, tu dolazimo do pitanja, šta ako osoba odluči da uđe sa kopna?

Ukoliko dolazite iz Meksika ili Kanade, ministarsto za nacionalnu bezbednost (Homeland security) daje uputstva za strance koji dolaze u Ameriku iz pravca Kanade ili Meksika.

- Na snazi je od 22. januara 2022. godine odluka da svi nedržavljani koji ulaze u SAD morem ili kopnommoraju da budu u potpunosti vakcinisani i da pruže dokaz pri ulasku u državu, prenosi CNN

Navijač pronašao moguće rešenje?


Navijač Novaka Đokovića silno želi da ga gleda na Ju-Es openu, te je pronašao navodno rešenje da Srbin legalno uđe u Ameriku.

Pre nešto više od mesec dana na Bahamima je promenjen zakon, osobe koje ulaze u zemlju ne moraju da budu vakcinisane, već samo da dostave negativan tekst na koronu ne stariji od 72 časa.

Korisnik Redita pod imenom Traktorhead tvrdi da je pronašao rešenje po kome bi Novak Đoković mogao da uđe na tlo SAD legalno, i to bez vakcinacije. Da bi to uradio prvo mora da odleti na Bahame.

- Pravila kažu da ne može da uđe preko Meksika i Kanade, a u njima ne piše ništa o mogućem ulasku preko Bahama. Da bi tamo ušao potrebno mu je samo da ima negativan tekst, nije potrebna vakcina. Potrebno je da ode u Bimini, i potom ga čeka put od 80 kilometara trajektom do Majamija, problem rešen, navodi korisnik je svoje tvrdnje potkrepio linkom koji potvrđuje njegove navode da za ulaz na Bahame potvrda o vakcinaciji nije potrebna i da na ovaj način može do Floride.

Autor: