AKTUELNO

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da se dugo "psihički i emotivno mučio" i ohrabrio je svakoga ko ima slične probleme da istraje

- Ova godina je već toliko teška uz sve što se dešava oko nas. Teško je nekim danima ostati pozitivan. Dugo sam se mučio psihički i emotivno, stalni je napor da nastavim dalje, ali moramo da nastavimo da se borimo. Imamo toliko toga da ostvarimo- naveo je Hamilton u objavi na društvenim mrežama i malo zabrinuo, ali i ohrabrio navijače koji se bore sa problemima!

Hamilton je sa 103 pobede rekorder u Formuli 1, a sa sedam titula izjednačen je legendarnim Mihaelom Šumaherom na prvom mestu večne liste. On je ušao u 16. sezonu u Formuli 1, a prošle godine izgubio je osmu titulu posle kontroverznih odluka direkcije trke u poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju, kada ga je u poslednjem krugu pretekao vozač Red Bula Maks Verstapen.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Zbog problema sa bolidom Hamilton nije na najbolji način počeo ovu sezonu, u prvoj trci u Bahreinu bio je treći, a prošle nedelje u Saudijskoj Arabiji zauzeo je 10. mesto.

- Želim da kažem da je u redu da se osećaš onako kako se osećaš, samo znaj da nisi sam i da ćemo preživeti ovo. Prijatelj me je danas podsetio - moćan si i možeš da uradiš sve što zamisliš. Možemo da učinimo sve što zamislimo- rekao je Hamilton.

Posle dve trke Hamilton zaostaje 29 bodova za prvoplasiranim vozačem Ferarija Šarlom Leklerom.

Treća trka u šampionatu, za Veliku nagradu Australije, na programu je 10. aprila od 7 časova po srednjoevropskom vremenu u Melburnu.