AKTUELNO

Sedmostruki šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da ne planira da se takmiči nakon što napuni 40 godina.

"Nisam razmišljao o tom broju, pošto imam 37 godina. Imam još do toga. Iskreno nisam razmišljao o tome i ne planiram da budem ovde blizu četrdesete", rekao je Hamilton novinarima u Bahreinu na predsezonskim testiranjima.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja sledeće sezone, kada će napuniti 38 godina.

Britanac je prošlog jula potpisao dvogodišnji ugovor i za sada nije poznato da li će ga produžiti.

Mnogi su spekulisali da se Hamilton neće vratiti takmičenjima posle kontroverzne poslednje trke prošlog šampionata u Abu Dabiju, u kojoj je u poslednjem krugu izgubio titulu.

Mnogi smatraju da Hamilton može ravnopravno da se takmiči, kao što je to činio 44-godišnji Tom Brejdi ili kao švajcarski teniser Rodžer Federer koji će imati 41 godinu kada će se, kako je najavio, tokom leta vratiti takmičenjima posle operacije kolena.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Takođe, dobre partije pruža i 40-godišnji fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović, koji se posle povrede vratio na teren.

Hamilton ima sedam šampionskih titula po čemu je rekorder sa Mihaelom Šumaherom, rekorder je po broju pobeda u Formuli 1 (103) i po broju pol pozicija (103).

Dvostruki šampion Formule 1 40-godišnji Španac Fernando Alonso i dalje vozi za Alpin, a imao je jedan plasman na podijum prošle sezone. Šampion iz 2007. godine Finac Kimi Rakonen je na kraju prošle sezone kao 42-godišnjak završio karijeru.

Uz brojna interesovanja i poslove u muzici, modnoj industriji i aktivizmu, čini se da Hamilton neće proslaviti 40. rodjendan kao vozač Formule 1. ; "Nadam se da ću imati još nešto drugo čime ću se baviti", rekao je on.

Njegova bliska prijateljica 40-godišnja američka teniserka Serena Vilijams i dalje pokušava da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule.