AKTUELNO

Svečana dodela nagrada upriličena je u Domu Narodne skupštine.

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najbolje u 2021. godini, a u konkurenciji dama, Jovana Preković je proglašena za najbolju sportistkinju Srbije.

Ona je u godini na izmaku ušla u istoriju karatea kao prva takmičarka u istoriji koja je osvojila "kalendarski slem".

Tačnije, ona je ove godine objedinila titule olimpijskog, evropskog i svetskog prvaka.

Foto: Tanjug AP/Vincent Thian

Kada je o muškarcima reč, za najboljeg sportistu Srbije u 2021. proglašen je vaterpolista Filip Filipović.

On je kao kapiten predvodio "delfine" do zlatne medalje na Olimpijskim igrama održanim u Tokiju.

Foto: Beta/Ivica Veselinov

Za najboljeg trenera u izboru Olimpijskog komiteta Srbije izabran je Dragan Jović, selektor naše tekvondo reprezentacije.

Foto: Beta/Ivica Veselinov

NJegove učenice Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile su zlato i bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Adriana Vilagoš (17), supertalentovana bacačica koplja, proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Srbije u 2021. Ona je, u starijoj konkurenciji, na prvenstvu sveta za atletičare i atletičarke do 20 godina starosti, osvojila zlatnu medalju hicem od 61,46 metara.

Foto: Instagram.com/atlex_serbian_athletics

Jedanaesti put, za najbolju žensku ekipu Srbije proglašene su odbojkaške reprezentativke naše zemlje, osvajačice olimpijske bronze u Tokiju i srebra na ovogodišnjem prvenstvu Evrope.

U muškoj konkurenciji, za najbolji tim su odlukom Izvršnog odbora OKS-a proglašeni vaterpolisti, 14. put u istoriji, i to jer su u Tokiju odbranili olimpijsko zlato osvojeno u Rio de Žaneiru 2016.

Svečanoj dodeli nagrada u Domu Narodne skupštine prisustovali su brojni sportisti, gosti, selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar prosvete Branko Ružić i drugi.

#Olimpijski komitet Srbije