AKTUELNO

Srbija i Kazahstan igrali su odlučujući meč protiv Kazahstana za plasman u polufinale Dejvis kupa. Reprezentacija Srbije odnela je pobedu rezultatom 2:1 (6:2, 2:6, 6:3)

Srbija je uspela. Igraće naša teniska reprezentacija u polufinalu Dejvis kupa, a tamo su nas odveli Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su pobedili Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova sa 6:2, 2:6, 6:3.

Kakav dan, kakvih sedam i po sati tenisa! Na kraju je uspešno završen za "orlove". Sve je počelo porazom Miomira Kecmanovića od Mihaila Kukuškina sa 2:1 posle velike borbe. Bio je to pravi teniski epik koji nažalost nije završen onako kako smo svi očekivali.

Potom je Đoković odradio posao onako kako se od njega očekivalo - lako. Dobio je Aleksandera Bublika sa 2:0 za 78 minuta i tada je bilo jasno da će dubl odlučiti ko će biti treći učesnik polufinala. I u tom meču je viđena velika borba.

Novak je još jednom pokazao koliko želi da dođe do kraja na ovom takmičenju. Ponovo je izašao na teren i u dublu. On je zajedno sa Nikolom Ćaćićem uspeo da obori Kazahstan na pleća i odvede "orlove" u polufinale.

Treći set: Srbija - Kazahstan 6:2, 2:6, 5:3

5:3 - Bravo, Nikola! Bez izgubljenog poena Srbija je osvojila gem. Kazahstan će servirati za ostanak u meču.

4:3 - Šteta! Naši momci su imali 0:30, nisu uspeli da osvoje gem i sada nas i dalje čeka neizvesnost do kraja, uprkos tome što Srbija ime brejk prednosti.

4:2 - I potvrdili su brejk naši teniseri! Đoković je servirao odlično kada je bilo najpotrebnije, Srbija je od 15:30 stigla do novog gema.

3:2 - Tako je, momci! Ponovo je Srbija napravila brejk i došla do važne prednosti pred nastavak meča. Sledeći na servisu je Novak Đoković.

2:2 - Potrebno je bilo Nikoli Ćaćiću da dobro odservira i to se desilo, sa nulom je Srbija osvojila gem, a uspeo je da stigne do prvog asa na meču.

1:2 - Nije Srbija bila blizu da ugrozi servis protivnika. Jako napet meč i očigledno da nas očekuje velika borba, ali neizsvesnot do kraja.

1:1 - Jako važan gem osvaja naša selekcija. Uspeli su na servis Novaka "orlovi" da izjednače i sigurno će probati da napadnu servis Nedovjesova.

0:1 - Bila je polušansa za Srbiju. Došli su naši momci do 30:30, ali onda je Golubjev pronašao prvi servis, pa je Kazahstan stigao do prvog gema u odlučujućem setu.

Drugi set: Srbija - Kazahstan 6:2, 2:6

2:6 - Lako Kazahstan dobija set. Ponovo je Ćaćić bio loš kada je servirao i on i Novak što pre moraju da pronađu igru iz prvog dela meča.

2:5 - Ni blizu prilike za brejk nisu bili "orlovi". Kazahstan je dobio gem bez izgubljenog poena i Ćaćić u narednom servira da se ostane u drugom setu.

2:4 - Prekinula je Srbija seriju protivnika od tri vezana gema. Sada ostaje našim teniserima da probaju da naprave brejk i izbegnu treći set.

1:4 - Velika šteta! Mogli su odmah Novak i Nikola da naprave ribrejk, ali Kazahstan je preživeo te još uvek ima prednost u drugom setu.

1:3 - Jako loš gem je odigrao Nikola Ćaćić. Najpre je napravio duplu servis grešku, a onda i tri forhenda izbacio daleko iza osnovne linije. Kaznili su to naši rival i stigli do prvog brejka u meču.

1:2 - Deluje da su se Kazahstanci malo konsolidovali. Uspeli su da upišu i dva asa. Ipak, i dalje je sve na strani "orlova".

1:1 - Novak fantastično servira. Još jednom su Nedovjesov i Golubjev odigrali gem a da nisu osvijili nijedan poen. Za sada sve sjajno funkcioniše kod Novaka i Nikole.

0:1 - Opet je Srbija pretila na servis rivala, no Kazahstan je pronašao način da se izvuče i dobije prvi gem u drugom, nadamo se i poslednjem setu na ovom meču.

Prvi set: Srbija - Kazahstan 6:2

6:2 - Bravo, momci! Fantastična igra u prvom setu Novaka Đokovića i Nikole Ćaćića. Srbiju još jedan set deli od polufinala.

5:2 - Ide još jedan brejk. Delovalo je da Kazahstaci osvajaju lako gem, pošto su vodili 30:0, ali onda četiri spektakularna poena Srbije i dupli brejk, pa će Ćaćić servirati za set u narednom gemu.

4:2 - Potvrđen brejk. Ćaćić je za sada neprobojan na mreži. Odlično za sada igra naš dubl i ako se ovako nastavi prvi set će vrlo brzo biti gotov.

3:2 - Tako je! Bili su Golubjev i Nedovjesov zreli za brejk i konačno su naši momci uspeli da im oduzmu servis. Sada je sve u rukama Novaka i Nikole.

2:2 - Četiri poena za Srviju, četiri greške igrača Kazahstana. Bitno je da za sada nema problema kada serviraju "orlovi". Izjednačen duel na početku.

1:2 - Još jedan gem naših rivala u kojima je vođena velika borba. Igralo se na razliku, no na kraju su Andrej i Aleksandr uspeli da pronađu način i dođu do novog vođstva.

1:1 - Lako je Srbija dobila svoj prvi gem. Novak je bio taj koji je prvi servirao i to je uradio bez imalo problema, jer rival nije osvojio nijedan poen.

1:0 - Dobio je Kazahstan prvi set. Servirao je Golubjev, a Srbija je imala priliku za brejk, ali je Đokovićev pokušaj loba završio iza linije. Čeka nas velike borba protiv reprezenacije koja je do sada dobila oba meča u konkurenciji parova.

Uoči meča:

Novak Đoković i Nikola Ćaćić učiniće sve da "orlove" odvedu u na megdan Hrvatskoj. Ova dvojica tenisera su izgubili od Nemačke takođe odlučujući meč, ali su prikazali sjajnu igru.

Sa druge strane Golubjev i Nedovjesov su do sada slavili u oba meča na takmičenju - i protiv Švedske, ali i Kanade.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

#Novak Đoković