AKTUELNO

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, osvrnuo se na nedavno finale US opena u kome je Novak Đoković poražen od Danila Medvedeva.

Rafin stric smatra da su Federer i Nadal odahnuli posle Đokovićevog poraza, pošto Srbin nije uspeo da im odmakne po broju Grend slem titula.

"Verujem da će i Rodžer i Rafa odahnuti (kao i Rod Lejver). Rafa i Rodžer sada mora da se osećaju malo jačim za trku koja sledi", napisao je Toni Nadal u kolumni za El Pais.

Nadal je prognozirao i tok naredne sezone.

Foto: Tanjug AP/John Minchillo, Seth Wenig

"Đoković će se suočiti sa bolnim porazom, ali će podići glavu i krenuti u novu sezonu. Federer i Rafael će obnoviti svoj borbeni duh da se pre svega bore za svoj oporavak. I ‘trojka’ će nastaviti da daje razlog milionima njihovih navijača da ih prate i podržavaju još neko vreme".

Toni Nadal je trenutno trener nove velike nade svetskog tenisa, Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, a o porazu Đokovića u finalu kaže.

"Čak i velike šampione, ponekad, izdaju nervi i spreče ih da izdrže pritisak u detom trenutku. To se u nedeljnom finalu desilo Novaku Đokoviću. Bio je svestan da se suočava sa najvažnijim mečom života, susretom koji je trebalo da završi debatu koja je u teniskom svetu bila mnogo prisutna, ko je najbolji igrač u istoriji sporta. Srbin, Rodžer Federer ili Rafael Nadal".