AKTUELNO

Novinar i pisac Saša Gajić za Pink ističe da je uspeh srpskih olimpijaca nemerljiv, dodajući da je od presudnog značaja to, što je država prepoznala srpski sport kao disciplinu i pojavu koja može i te kako da afirmiše zemlju izvan granica.

- Ulaganje države se isplatilo, i to se vidi kroz ove Olimpijske igre - priča Gajić.

Gajić objašnjava da se nije plašio za srpske vaterpoliste tokom finalne utakmice i kada je rezultat bio nerešen, jer je, kako podvlači, znao da je pobeda i zlato u srpskim rukama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam ovo očekivao, znao sam da će zlato sijati u našim rukama. Tako je bilo i u Rimu kada smo pobedili Hrvatsku. Mi tada nismo imali ni bazen za trening i pripreme, ali eto, ispostavilo se da smo bili prvi. Takođe i Nađa Higl - podseća Gajić.

- Divno je biti Srbin u Tokiju, ali i svojoj zemlji. Najzad na naslovnim stranama imamo lepe vesti! Naše nacionalne heroje treba da dočekamo sutra, u što većem broju - podvlači Gajić.

Andrijana Nešić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja u "Večernjim novostima", ističe da je uspeh srpskih olimpijaca neverovatan i da ne postoji ništa lepše nego čuti srpsku himnu.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Nešić dodaje, vidljiva je i pomoć države, jer se u poslednje vreme u srpski sport ulaže mnogo više nego ranije.

- Bez dobrih sportista, koji su imali uslove da rade, ne bi bilo ni medalja, ni ničega - kaže Nešić.

Autor: