AKTUELNO

Slovak Marijan Vajda,koji predvodi tim Novaka Đokovića, otvorio je dušu i medijima otkrio kako je zapravo došlo do poznantsva njega i Noleta.

“Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener”, naveo je Vajda.

Posle jedanaest godina saradnje dvojace se razišao 2017. godine. Pauza je obojici dobro došla, ali su posle samo godinu dana uvideli da zajedno mnogu mnogo više i da je Vajda stručnjak koji najbolje razume Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug AP/Kamran Jebreili

“Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim… Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu”, dodao je Vajda.

Autor: pink.rs

#Marjan Vajda

#Novak Đoković

#Tenis

'