AKTUELNO

Prvi teniser sveta Novak Đoković je stao u odbranu srpskih svetinja u Crnoj Gori

Novak je pre nekoliko dana javno podržao srpski narod koji nedeljama unazad protestuje zbog zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Međutim, i pored njegove dobre namere, podrška najpoznatijeg teniserea nije naišla na odobravanje.

Neki su ga čak otvoreno kritikovali zbog toga. Ali, iza Novak stao je njegov otac Srđan Đoković i poručio da je srpski norod ponosan na Novaka. 

- Novače, tvoji baba i deda su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod. Novače, tvoja majka i otac su ponosni na tebe. Na tvoj rad, na tvoje ponašanje, na tvoj odnos prema svakom čoveku na svetu bez obzira kom narodu pripada. Novače, tvoja braća su ponosna na tebe. Novače, tvoj narod srpski je ponosan na tebe - poručio je za Telegraf Srđan Đoković. 

Srđan je objasnio zašto je njegov sin učinio ispravnu stvar.

- Pravo svakog čoveka na celom svetu je da se izjašnjava kako hoće, kojem narodu pripada i to je pravo koje niko nikada nikome ne može oduzeti. I onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci niko to ne osporava niti im može oduzeti. Ali ni nama, Srbima, niko ne može oduzeti identitet, slobodu izjašnjavanja, korene, crkvu. Bez toga narod nijedan ne postoji nigde i nikada. Zato puna podrška srpskom narodu u odbrani identiteta, crkava i porekla u bratskoj Crnoj Gori - zaključio je Srđan Đoković.

#Novak Đoković

'