AKTUELNO

Dobitnica nagrade za multisportistu godine svog grada.

Devojčica Ajša Čepeljac iz Novog Pazara jedna je od dobitnica najveće sportske nagrade ovog grada za 2019. godinu. Ajša je dobila nagradu za multisportistu godine od svog grada, a zbog talenta koji ima sugrađani je nazivaju "čudom od deteta".

Foto: Privatna arhiva/Muzafer Čepeljac

Ajša ima svega sedam godina, a već je uspela da osvoji prvo mesto kada je uradila čak 136 sklekova na takmičenju u Novom Pazaru, gde su se okupila najpoznatija imena iz sveta sporta iz celog regiona.

Foto: Privatna arhiva/Muzafer Čepeljac

Jako sam srećna što su prepoznali moj trud i rad. Ja vežbam sa zadovoljstvom, jer imam najboljeg uzora, a to je moj otac koji je svetski šampion u fitnesu. Svaki dan sam sa njim u teretani i u početku mi je sve bilo jako zanimljivo, a sada još više. Počela sam da vežbam sa pet godina - kaže Ajša za Pink.rs.

Ova devojčica osvajala je i mnogobrojne nagrade na ostalim takmičenjima. Ajša se bavi i plivanjem, a zanimljivo je i da trenira kik boks. Zbog svojih godina ona ne može još uvek da se takmiči u ovom sportu, a brojni poznavaoci sporta smatraju je jednim od najvećih talenata u Srbiji.

Foto: Privatna arhiva/Muzafer Čepeljac

Volim kik boks, nekako sam se pronašla u tome. Volim i ostale sportove. Drago mi je i da sam primer drugim vršnjacima, koji dolaze zbog mene u klub da vežbamo zajedno - ističe devojčica.

Ajša zajedno sa svojim ocem često gostuje i na brojnim edukativnim skupovima za mlade, gde je sjajan primer svojim vršnjacima. Nagradu koju je Ajša dobila na kraju 2019. godine dobio je i pre tri godine njen otac Muzafer koji za Pink.rs govori da je ponosan na svoju naslednicu.

Foto: Privatna arhiva/Muzafer Čepeljac

Drago mi je što je Ajša veoma uspešna sa tako malo godina. Naravno da ću je podržati bilo koji sport da odabere. Svestan sam toga da se ona pronalazi još uvek, a posebno mi je drago što je atrakcija u svom gradu, ali i u regionu, što je čini najboljim primerom ostalim klincima, jer treba promovisati zdrav i sportski život - govori nam Ajšin otac, bodibilder Muzafer Čepeljac.

Autor: S. Kuvekalović

#Sport

'