AKTUELNO

Ovo morate da probate!

Celulit je najveći neprijatelj pogotovo ženskog dela populacije u obliku oteklina i izbočina (nalik na pomorandžinu koru) koji se posebno taloži na gornjem delu bedara, butinama, sedalnoj regiji, stomaku. Kako biste eliminisali celulit, morate primeniti specifične mere za njegovo uklanjanje, jer celulit predstavlja ujedno i funkcionalan i estetski problem.

Celulit se stvara u vezivnom tkivu. Kada je u područjima sklonim celulitu usporen proces eliminisanja štetnih materija i nagomilavaju se voda i otpadne materije, dolazi do debljanja vezivnog tkiva, a time do stvaranja popularno zvane “narandžine kore”.

Foto: Promo

Glavni uzrok celulita je genetika i način života, a posebno: napetost, premor, loše navike u ishrani, nedovoljna hidratacija, predugo sedenje, odsustvo odgovarajućih vežbi, odnosno fizičke aktivnosti. Usled toga dolazi do opstipacija (zatvora) i slabe cirkulacije krvi. Zbog toga dolazi do zastoja u eliminisanju štetnih materija iz organizma, kao i vode i do stvaranja nabreklih područja u kojima je celulit prisutan. Dakle dolazi do usporavanja procesa eliminacije štetnih materija te se one zadržavaju i nakon nekog vremena, Vi počinjete to da vidite u ogledalu.

Ukoliko ste mislili da se ne možete osloboditi celulta brzo i efikasno, prevarili ste se. Naime, u ''Kozmetičkom studiju Jefimija'' se lako i na zdrav način možete rešiti najveće ženske napasti! U ponudi je takozvana ''Anesi parafango'' anticelulit i metoda za mršavljenje.

Foto: Promo

Anesi parafango se bazira na zajedničkom dejstvu parafanga (mešavina parafina i Fanga morskog blaga), Anesi seruma i Anesi krema. Metoda je vrlo efikasna, jer se posle 10 – 15 tretmana, uz obaveznu saradnju klijenta gubi, u proseku, 5 – 8 cm u obimu na najugroženijim mestima. Serija treba da ima najmanje 10 tretmana koji se rade dva puta nedeljno.

Foto: Promo

Kako savetuje Gordana Krivokuća iz ''Kozmetičkog studija Jefimija'', za najbolje rezultate ovu metodu treba kombinovati sa drugim, a veliku ulogu imaju i ishrana i fizička aktivnost.

- Najbolji i najbrži rezultati se postižu kada parafango tretman kombinujemo sa drugim anticelulit metodama. U zavisnosti od vrste i stanja samog celulita određuje se paket tretmana. Kod nekih stanja upornog i dubokog celulita parafango se radi uz kavitaciju - ultrazvučnu lipolizu ili maderoterapiju - kaže Gordana Krivokuća iz ''Kozmetičkog studija Jefimija'' i dodaje da je ipak neophodno korigovati ishranu i piti više vode, minimum 2 litra dnevno.

Foto: Promo

- Najbolje je da u salonu odredimo najefikasniji program kojim ćemo postići i najbrži rezultat. Uz sve anticelulit metode, uz tretmane za smanjenje obima i oblikovanje tela, neophodno je korigovati ishranu i piti više vode, minimum 2 litra dnevno. Za brzo i uspešno uklanjanje celulita i smanjenje obima, potrebna je Vaša saradnja. Važna je vaša odluka, kao i istrajnost u nameri da promenite loše navike u ishrani, odustanete od gaziranih pića, slanih grickalica, slatkiša - kaže Gordana i otkriva kako bi trebalo korigovati ishranu, kao i kakva fizička aktivnost je preporučljiva.

- Potrebno je unositi proteine, povrće i voće, a izbegavati šećer i ugljene hidrate. Poželjno je piti i čajeve sa diuretičnim dejstvom. Na ovaj način ne samo da smanjujemo unos kalorija, već i detoksiramo organizam. Takođe je potrebna i fizička aktivnost za sagorevanje razgrađenih masti, što znači opredeliti se za jednu od sledećih aktivnosti: šetnja brzim hodom, trčanje, plivanje ili trening na traci.

* Svoj termin možete zakazati OVDE!

Autor: Pink.rs

#Celulit

#Lepota

#masaža

#Žena

'