AKTUELNO

Ove prirodne metode morate da probate.

Celulit, poznat i kao „narandžina kora“, predstavlja jedan od najvećih estetskih problema sa kojima se suočavaju mnoge žene.

Najčešće se gomila u predelu butina i stomaka, stvarajući neželjene masne jastučiće.

Međutim, postoji nekoliko prirodnih metoda koje mogu pomoći u smanjenju celulita, a jedno od rešenja su biljni čajevi.

Pre bilo kakve drastične metode, probajte prirodne čajeve:

Biljni čajevi od breze, preslice, koprive, đumbira i matičnjaka u borbi protiv celulita. Ovi čajevi imaju sposobnost da podstaknu izmenu materija u organizmu, razgradnju šećera i masnoća, kao i izlučivanje viška tečnosti. Takođe, deluju kao diuretik, te se preporučuje konzumiranje nekoliko šoljica dnevno, uz obavezno unošenje dovoljne količine vode.

Matičnjak se ističe po svojoj sposobnosti da opusti telo, što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv stresa. S druge strane, poljska preslica je biljka bogata mineralima, naročito silicijumom, koji jača vezivna tkiva, ključna u borbi protiv celulita.

Masaže kao deo rešenja

Pored konzumiranja biljnih čajeva, redovne masaže takođe mogu biti od pomoći u borbi protiv celulita. Masaže deluju kao limfna drenaža, a preporučuje se korišćenje ulja lešnika sa dodatkom prirodnih eteričnih ulja koja poboljšavaju cirkulaciju i pomažu u razgradnji masnog tkiva.

Čaj i obloga protiv celulita

Jedan od načina da se iskoriste blagodeti biljnih čajeva jeste i priprema čaja i obloge protiv celulita. Mešavina listova bokvice, preslice, koprive, maslačka, breze i hajdučke trave može se koristiti za pripremu čaja i obloge. Ovaj tretman može pomoći u smanjenju vidljivosti celulita kroz redovnu primenu tokom određenog perioda.

U borbi protiv celulita, važno je imati na umu da je svako telo jedinstveno i da rešenje može zahtevati kombinaciju različitih pristupa. Konsultacija sa stručnjakom može pomoći u pronalaženju najefikasnijeg pristupa za svakog pojedinca. Jedno je sigurno – prirodni pristupi, poput konzumiranja biljnih čajeva i redovnih masaža, mogu biti korisni u borbi protiv celulita i očuvanju zdravlja kože.

Autor: