Nećete pogrešiti!
Najveća dilema ovih dana kada uđemo u neku prodavnicu jeste koju lubenicu da uzmemo sa gomile i koja je najslađa.
Ima jedan prost trik koji može da vam pomogne da otkrijete koju lubenicu trebate da kupite. Obratite pažnju na deo lubenice koji je često zanemaren. Važno je da izbegavate lubenice koje imaju mekanu koru i birajte one koje su teške. Obratite pažnju posebno na boju oko peteljke.
Mesto gde je lubenica bila povezana sa svojim lišćem dok je rasla može da vam kaže dosta toga o zrelosti lubenice i tome da li je ona spremna za jelo ili je zelena. Ovaj deo treba da bude blago žute boje, jer ukoliko je zelene boje onda lubenica nije dovoljno zrela i imaće pre ukus krastavca nego lubenice. Ukoliko je preterano žute boje, to može da bude znak da je lubenica prezrela pa je i ovakvu bolje zaobići.
Zato, zgrabite onu čija peteljka vas najviše asocira na boju putera i nećete pogrešiti.
#lubenica