Kombinacije začina su zaista nebrojne, a mi vam donosimo nekoliko varijanti s kojima nećete pogrešiti.
Dok jedni smatraju da je tajna dobrog roštilja u suvom drvetu bukve i vinove loze, drugi u jačini vatre, a treći se kunu samo i isključivo u kvalitet mesa, svi se slažu u jednom - dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su deo prvomajskog uranka. Sledi nekoliko naših predloga...
Marinada od limuna i bibera
SASTOJCI:
- kašika rendane kore limuna
- tri kašike soka od limuna
- tri kašike maslinovog ulja
- tri čena belog luka
- kašičica bibera
- pola kašičice soli
PRIPREMA:
Sok i koru limuna pomešati sa izgnječenim čenovima belog luka, dodati ulje, so i biber, pa dobijenom smesom premazati meso i marinirati u frižideru najmanje četiri sata.
Viski marinada
SASTOJCI:
- trećina šolje soja sosa
- trećina šolje viskija
- četvrt šolje meda
- dve kašičice rendanog đumbira
- cimet, muskatni orah
- so, biber
PRIPREMA:
Pomešati viski, soja sos, med, rendani đumbir, malo cimeta, muskatnog oraha, soli i bibera, pa marinirati meso (svinjska ili goveđa rebra) u frižideru najmanje četiri sata.