Ponekad nam se čini da su kruške nepravedno zapostavljene u odnosu na jabuke, ali zato smo mi tu da to promenimo.
Sastojci: 1 kg krušaka,100 g suvog grožđa, 50 g badema, 50 g šećera, dve kesice vanilin šećera, 80 g maslaca, šećer u prahu, limunov sok, mleveni keks, kore za pitu
Suvo grožđe natopite vodom i ostavite 15 minuta. Oljuštite kruške, iseckajte na kockice i prelijte limunovim sokom. Bademe usitnite, propržite kratko na tiganju bez ulja. U kruške dodajte šećer, vanilin šećer, bademe, oceđeno suvo grožđe i promešajte. Prvu koru premažite otopljenim maslacem, pa to učinite i s drugom korom koju ćete staviti preko nje. Pospite je mlevenim keksom, pa rasporedite fil sa kruškama i pažljivo zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom kora. Sve rolate pre pečenja prelijte preostalim maslacem i peći 30 minuta na 200 stepeni.
#Recept