AKTUELNO

Oduvek nas muči pitanje kako olakšati proces čišćenja, a još važnije kako ga učiniti dovoljno efikasnim. Srećom, postoje neki malo poznati trikovi koji će vam pomoći da vam odeća i kuća duže ostanu čistim i svežim.

Pogledajte ove neverovatne ideje zbog kojih vam više nikada neće pasti mrak na oči kada čujete reči čišćenje, pranje i ribanje. Sigurno smo da ćete biti oduševljeni.

1. Možete dezinfikovati dušek pomoću spreja

Pitate se kako da dušek na kome provodimo značajnu količinu vremena učinimo svežim? Naravno, ne možemo ga oprati. To možete prepustiti agencijama za čišćenje, ali gornje slojeve dušeka možete lako očistiti sprejom koji sadrži alkohol i vodu u razmeri 1:2. Usisajte dušek i onda ga naprskajte alkoholnim sprejom. Pustite da se osuši. Alkohol će dezinfikovati gornji sloj i ubiti sve bakterije koje stvaraju loš miris.

2. Pesak za mačke držite u frižideru kako bi mirisao sveže

Pesak za mačke dobro upija mirise. Ako ga stavite u kutiju, a kutiju u frižider, on će dugo mirisati sveže. Čak i kada je sva hrana u frižideri sveža, nekada mešavina mirisa stvara neprijatan miris. Najbolji izbor je silicijumski pesak, dok mineralni neće imati nikakvog efekta.

3. Kako da savršeno operete blender

Prosto je: sipajte malo vode i deterdženta za sudove u blender i uključite ga na kratko. Nakon toga, samo ga isperite.

4. So će sačuvati boju vaše odeće

Kako biste povratili boju svojoj odeći, dodajte pola čaše soli u veš mašinu ili ručno operite veš u toj mešavini. Boje će ponovo biti jarke.

5. Veš će vam biti snežno beo ako koristite posebnu tabletu za veš mašinu

Kako bi vam bela odeća bila bela, potopite je u sledeću mešavinu: pomešajte deterdžent za pranje i izbeljivač u jednakim količinama zajedno sa tabletom za veš mašinu.

#Veš mašina

'