AKTUELNO

Krofne su mnogima od nas omiljena poslastica, dok ih neki vole u slatkoj varijanti, ima i onih koji ih prave i u slanoj.

Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krofne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vredi kušati i one koje se peku u rerni, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez griže savesti.

Fenomenalnog su ukusa, neverovatno su vazdušaste, a mnogo manje kalorične.

Sastojci

- 2 jaja- 30 g kristal šećera- 1 kesica vanilin šećera- 1 kesica praška za pecivo,- 200 ml jogurta,- 16 kašika brašna,- 90 ml ulja

Priprema

Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lepo umutite da se dobro sjedini.

Krofnice peći u plehu za pečenje s kalupima u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu.

Autor: Dalibor Stankov