Sočna i savršeno ukusna posna proja – najbolji doručak koji se brzo se pravi a još brže jede.
Postoji mnogo načina kako se može napraviti posna proja. Postoje recepti sa ajvarom, sa prazilukom, sa šampinjonima, možete koristiti i veganske proizvode kao što je tofu.
Kada je reč o omiljenim jelima, proja zauzima posebno mesto – savršena je za doručak, užinu ili ručak. Ovo je jednostavan recept koji će vas sigurno oduševiti i garantovano nećete pogrešiti!
Sastojci:
500 g kukuruznog brašna
500 ml kisele vode
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte kiselu vodu i ulje i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
Smesu izlijte u podmazanu tepsiju za pečenje.
Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite projicu oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni.
Autor: Aleksandra Aras