AKTUELNO

Sočna i savršeno ukusna posna proja – najbolji doručak koji se brzo se pravi a još brže jede.

Postoji mnogo načina kako se može napraviti posna proja. Postoje recepti sa ajvarom, sa prazilukom, sa šampinjonima, možete koristiti i veganske proizvode kao što je tofu.

Kada je reč o omiljenim jelima, proja zauzima posebno mesto – savršena je za doručak, užinu ili ručak. Ovo je jednostavan recept koji će vas sigurno oduševiti i garantovano nećete pogrešiti!

Sastojci:

500 g kukuruznog brašna

500 ml kisele vode

100 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte kiselu vodu i ulje i mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Smesu izlijte u podmazanu tepsiju za pečenje.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite projicu oko 30-35 minuta ili dok ne porumeni.

Autor: Aleksandra Aras