AKTUELNO

Da li znate da umesto leda možete da koristite zaleđena zrna grožđa ili zbog čega povrće za salatu treba seckati u odvojene činijice, pa tek onda sjediniti ?

- Kad razdvajate žumance od belanceta, stavite žumance na ruku i pustite da belance iscuri. To je najsigurniji način da žumance ne završi u belancetu.

- Umesto kocki leda, za pića, prvenstveno za vina i sokove probajte ukusnu i zanimljivu zamenu - zaleđena zrna grožđa.

- Da biste iz limuna izvukli više tečnosti, stavite ga u mikrotalasnu na maksimalnu temperaturu i ostavite 10-20 sekundi. Zatim isecite limun oštrim nožem na šest delova i iscedite svaki deo.

- Ako ste na dijeti, odlična zamena za puter ili pavlaku je karfiol. Obarite povrće u slanoj vodi, pa ispasirajte štapnim mikserom i dodajte ga u jelo koje "traži" kremasti sastojak, bilo da je to rižoto, pasta ili nešto treće. Karfiol je laganiji od putera, ima više nutritivnih sastojaka i vlakana, a veoma je ukusan.

- Kada pravite salatu, nemojte svo povrće odmah seckati u istu činiju, već u različite činijice, na primer paradajz u jednu, krastavac u drugu. Posolite svaki deo pojedinačno jer so sprečava povrće da pusti vodu. Sačekajte nekoliko minuta, pa tek onda sjedinite sve sastojke i dodajte ulje i sirće.

Pročitajte još: MORATE DA GA PROBATE - Recept za najukusniji kuglof na svetu!

#Kuvanje

#Savet

'