AKTUELNO

Bundeva je kraljica jeseni i šteta je ne iskoristiti je za pripremu ukusnih obroka.

Bundeva je puna vitamina, a jedan od najjednostavnijih načina za njenu pripremu je pečenje u rerni.
Priprema:

Isecite bundevu na pola i očistite seme. Sa spoljašnje strane nožem napravite mala udubljenja na udaljenosti od nekoliko centimetara, a zatim izrezati komad po komad.

Važno je da svako parče bude iste debljine, kako bi se ravnomerno pekla.

Naređajte bundevu u podmazan pleh, a zatim premažite maslinovim uljem. Na svaki komad bundeve stavite začine koje ste izabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mešavinu luka, malo đumbira, soli i bibera i dovoljno je da se stavi na spoljnu stranu preseka bundeve.

Pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 ° C 45 minuta.

Ukoliko želite slanu bundevu posolite je i koristite đumbir, beli luk ili ljutu papriku, a ukoliko želite bundevu kao desert – idealni dodaci su cimet, javorov sirup, vanila i rum.

Sastojci:

- pola bundeve
- maslinovo ulje

Začini po želji, u zavisnosti od toga da li ste se odlučili za slatku ili slanu varijantu.

Autor: Dalibor Stankov