AKTUELNO

Servirajte sa salatom po vašoj želji i dobićete ručak kao iz najboljih restorana

Sastojci:* 300 g bukovača * 200 g pirinča * 1 glavica luka * 1 čen belog luka * maslac * peršunov list * so i biber * kačkavalj * 1 dl belog vina * ulje

Foto: Pixabay.com

Priprema:

1. Očistite i usitnite luk, pa ga propržite na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte pirinač i dva prsta vode, pa sve dinstajte dok ne omekša.

2. U drugoj posudi na maslacu kratko prepržite usitnjen beli luk, dodajte pečurke isečene na trake i vino, pa to dinstajte sve dok ne postanu mekane (oko 15 minuta). U to dodajte gotov pirinač, sitno naseckan peršunov list i po želji posolite i pobiberite.

3. Sve zajedno izmešajte i stavite u vatrostalnu posudu namazanu maslacem.

4. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite oko 10 minuta na 220 stepeni.

Autor: Zorica Lazarević