Servirajte sa salatom po vašoj želji i dobićete ručak kao iz najboljih restorana
Sastojci:* 300 g bukovača * 200 g pirinča * 1 glavica luka * 1 čen belog luka * maslac * peršunov list * so i biber * kačkavalj * 1 dl belog vina * ulje
Priprema:
1. Očistite i usitnite luk, pa ga propržite na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte pirinač i dva prsta vode, pa sve dinstajte dok ne omekša.
2. U drugoj posudi na maslacu kratko prepržite usitnjen beli luk, dodajte pečurke isečene na trake i vino, pa to dinstajte sve dok ne postanu mekane (oko 15 minuta). U to dodajte gotov pirinač, sitno naseckan peršunov list i po želji posolite i pobiberite.
3. Sve zajedno izmešajte i stavite u vatrostalnu posudu namazanu maslacem.
4. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite oko 10 minuta na 220 stepeni.
Autor: Zorica Lazarević