Prisetimo se i posne verzije ovih galeta
Ima nešto neodoljivo u samom mirisu bakinih kolača, zbog čega takav naziv i nose.
Međutim, ako dugo niste jeli ove galete i poželeli ste ih se, pravo je vreme da ih pripremite za doručak. Ukoliko se pridržavate posta, onda je ovo recept i za vas.
Sastojci za posne bakine kolače:
-400 g brašna
-100 g šećera
-2 kesice praška za pecivo
-malo soli
-ulje
-400 ml sojinog mleka
-1 čaša kisele vode
Priprema posnih bakinih kolača:
U činiju pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i oko so.
Polako mešajući, dodajte ulje, kiselu vodu i sojino mleko.
Mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica.
Uključite pekač za galete, pa podmažite puterom.
Sipajte smesu i pecite bakin kolač dok ne dobiju braon boju.
Prijatno!
Autor: Iva Besarabić