AKTUELNO

Prisetimo se i posne verzije ovih galeta

Ima nešto neodoljivo u samom mirisu bakinih kolača, zbog čega takav naziv i nose.

Međutim, ako dugo niste jeli ove galete i poželeli ste ih se, pravo je vreme da ih pripremite za doručak. Ukoliko se pridržavate posta, onda je ovo recept i za vas.

Sastojci za posne bakine kolače:

-400 g brašna

-100 g šećera

-2 kesice praška za pecivo

-malo soli

-ulje

-400 ml sojinog mleka

-1 čaša kisele vode

Priprema posnih bakinih kolača:

U činiju pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i oko so.

Polako mešajući, dodajte ulje, kiselu vodu i sojino mleko.

Mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica.

Uključite pekač za galete, pa podmažite puterom.

Sipajte smesu i pecite bakin kolač dok ne dobiju braon boju.

Prijatno!

Autor: Iva Besarabić