Ukusna alternativa klasičnoj sarmi dolazi u obliku ove originalne posne verzije.
Ova jedinstvena posna sarma obećava da će osvojiti vaše nepce na prvi zalogaj. Saznajte kako da sa lakoćom pripremite ovo ukusno jelo, u kojem se tradicionalni sastojci zamjenjuju neodoljivom kombinacijom morskih i kopnenih ukusa.
Sastojci:
2 crna luka
1 praziluk
1 šargarepa
200 g pirinča
100 g pečuraka
400 g tunjevine
kiseli kupus
Za preliv:
1 kašičica slatke paprika
3 čena belog luka
voda
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa ih propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i pečurke, posolite i promešajte.
Dodajte opran pirinač i dobro promešajte. Začinite po ukusu, a zatim dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
Uzmite listove kiselog kupusa, operite ih, stavite nadev i urolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju.
Pripremite preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike, pa prelijte preko sarmi.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Autor: