AKTUELNO

Nije reč o POZAMA u se*su!

Stručnjaci navode brojne trikove koji igraju veliku ulogu prilikom postizanja orgazma, a nije reč o pozama u seksu... Efikasnost njihovih saveta potvrdili su i parovi koji imaju sjajan seksualni život, a primenjuju sledeće savete.

VRUĆE PORUKE

Studija objavljena u časopisu "Archives of Sexual Behavior", rađena na 52.000 žena, pokazala je da žene koje doživljavaju više orgazama šalju i više poruka "vrućeg" sadržaja. One se ne ustručavaju da jasno i glasno kažu šta žele, a šta im u krevetu ne prija. Šaljite jedno drugom seks poruke i tako ćete povećati međusobnu privlačnost i uzbuđenje.

KOMUNIKACIJSKE VEŠTINE

Ako je komunikacija sa partnerom loša, to će se odraziti i u vašoj postelji. Otvorena komunikacija sa partnerom je ključ! Takođe, izgovaranje reči "volim te" tokom akcije takođe može pomoći prilikom postizanja orgazma.

Foto: Pixabay.com

SEKSUALNO SAMOPOUZDANJE

I dok su tehnika i poza takođe važni, važno je i kako se vi osećate u vlastitom telu. Ako stalno gasite svetlo tokom seksa, to vam govori da treba da poradite na samopouzdanju. Umesto da stalno kritikujete svoje telo, nađite seksi donji veš koji vam najbolje stoji i u kojoj se osećate seksi. Tada vam upaljeno svetlo u sobi neće smetati.

FOKUS NA ORGAZAM

Orgazam se ne postiže tako lako. Nije dovoljan niti pogled, niti kratko akcija. Potrebna vam je koncentracija. Studija iz 2016. godine pokazala je da žene bez problema doživljavaju orgazam ako se kompletno fokusiranju samo na čin vođenja ljubavi.

ANATOMIJA

Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Hormones and Behavior" udaljenost između klitorisa i otvorene uretre može uticati na doživljavanje orgazma. Barem za vreme vaginalne penetracije. Ako je udaljenost manja od dva centimetra, veća je verojatnost da ćete tokom seksualnog odnosa doći do vrhunca. Ženama čija udaljenost iznosi tri centimetra potrebna je dodatna stimulacija klitorisa.

Pročitajte još: BEZUSLOVNA LJUBAV - Ovom znaku je partner na prvom mestu

#Seks

#Trikovi

'