AKTUELNO

Pranje prozora je često priča bez kraja. Ne samo da ih nije dovoljno oprati jednom kada želite da zablistaju, već nakon nekoliko dana prljavština se ponovo nataloži na njima.

Autorka na portalu Recepti i zdravlje prenosi kako joj je komšinica otkrila genijalan trik koji olakšava pranje prozora i duže ih održava čistim. Tajna je u ovom domaćem proizvodu za čišćenje, koji je mnogo efikasniji od običnih proizvoda iz trgovine. Dakle, ako želite da vaši prozori budu blistavo čisti, isprobajte ovu jednostavnu proceduru, prenosi jutarnji.hr.

Ostvarićete odličan rezultat i bez belih tragova

Potrebno:

nekoliko kapi omekšivača

1/2 šoljice tople vode

1 kafena kašika glicerina

Brisač za pranje i suha krpu

Postupak:

Pomešajte omekšivač s glicerinom i vodom tako da su sve komponente dobro sjedinjene. Ostavite smesu da deluje 15 minuta za to vreme redovno mešajte. U međuvremenu, prebrišite prozore toplom vodom i osušite ih. Uzmite sunđer i nanesite pripremljenu smesu. Njome detaljno operite staklo s obe strane – iznutra i izvana. Zatim samo obrišite krpom. Prozori su predivno čisti i bez mrlja.

Nakon sušenja, ovo sredstvo formira zaštitni sloj na staklu, koji sprečava taloženje prašine i prljavštine i ne stvara tragove od kiše na njima.

Autor: Marija Radić