AKTUELNO

Da li biste ovo probali?

Lekari su otkrili ključni živac u ženskom telu koji, navodno, podstiče njenu seksualnu želju.

Taj živac se proteže od stopala do završetka kičme, ali najlakše mu je pristupiti na gležnju gde može biti stimulisan strujom. Žene koje su dobile mali električni udar baš u tom delu noge, osetile su tek blagi osećaj "mučenja".

Ali otkriveno je da taj blagi strujni udar podstiče prokrvljenost te deluje kao ženska vrsta vijagre. Liekari koji isprobavaju ovu tehniku kažu da bi mogla pomoći ženama koje su izgubile seksualnu želju, piše Jutarnji.hr.

Tehnika je zasad testirana na laboratorijskim pacovima, a njihova cirkulacija je postala bolja unutar 25 minuta. Naučnici sad traže volonterke koji bi se podvrgli nedeljnom tretmanu u trajanju od pola sata.

Foto: Pixabay.com

Tim Bruns, inženjer biomedicine koji vodi istraživanje na Univerzitetu Mičigen, kaže da bi ova tehnika zaista mogla da pomogne ženama koje su izgubile želju za seksom ili pate od nekog drugog oblika seksualne disfunkcije.

- Neka istraživanja pokazuju da čak 10 odsto žena ima poremećaj seksualne želje, ali neke indicije da je stvaran broj čak 28 odsto - rekao je Bruns.

Naučnici su se zainteresovali za tehniku stimulisanja gležnja strujom, nakon što je žena koja je na taj način lečena od problema s bubrezima, rekla da joj se popravio seksualni život.

Mnoge žene koje su primile sličnu terapiju, rekle su da su osetile povećanje seksualne želje. To se verovatno dešava zato što živac koji prolazi kroz gležanj dodiruje živce koji se protežu do područja karlice.

Blago stimulisanje strujom u području gležnja moglo bi da podstakne prokrvljenost intimnih delova tela, stvarajući sličan učinak kao strastvena noć.

Pročitajte još: Evo kako da ga zavedete na osnovu njegovog horoskopskog znaka

#Istraživanje

#Seks

#Zavođenje

'