AKTUELNO

Da li biste i vi probali?

Da li ste ikada čuli da voda od kiselih krastavaca može da vam pomogne u životu? Ova maratonka je sprovela eksperiment i to dokazala sopstvenim iskustvom.

Svi znamo koliko je rasol dobar lek za mamurluk, ali to je samo jedno od njegovih blagotvornih dejstava. Kao dodatak ishrani može poboljšati vaše zdravlje na mnogo nivoa i ne, ne brinite - nećete se osećati na kiselinu, već ćete osvežiti dah.

Rasol je pun antioksidanata, vitamina A i E, pomaže probavnom procesu, reguliše šećere u krvi... I, to nije sve!

Jedna maratonka često je na trkama viđala da maratonci piju baš vodu od krastavca i teške muke odlučila se da proba i ona.

Njeno ime je Ileana Pols-Bronet, a pomisao na ispijanje ovog kiselog napitka joj je bila grozna. Danas se njeno ime vezuje baš za propagiranje ovog pića. A, svoje argumente podupire upravo ishodima ovog eksperimenta.

1. dan - iznenađena ukusom

Uopšte nije toliko kiseo, nego ukusno slano.

2. dan - nema više grčeva

U toku svog eksperimenta ona je dobila menstruaciju. Kako tvrdi, ovaj napitak je spasao neprijatnih menstrualnih grčeva u stomaku već prvog dana.

Foto: Pixabay.com

3. dan - navikla se

Čašica vode iz krastavaca je za nju imala sasvim normalan ukus, a počela je da pije po jednu i pre večernjeg treninga da bi joj smanjili grčeve u mišićima.

4. dan - bolove u mišićima nije osetila

Dakle, bila je u pravu.

5. dan - trenirala je jače, a mišići je nisu boleli

6. dan - shvatila je da joj se u dahu ne oseća miris sirćeta

7. dan - eksperiment je uspeo, a ukus je postao baš prijatan.

#Krastavac

#Voda

#Zdravlje

'