AKTUELNO

Intimnost može biti prekrasno iskustvo, ali određene radnje uoči nje mogu nepotrebno komplikovati stvari. Seksualni odnosi trebalo bi da budu prijatan doživljaj za oba partnera, međutim, postoje određeni koraci koji im prethode a koji bi mogli da umanje to zadovoljstvo.

Dajemo vam tri specifične aktivnosti koje bi žene trebalo da izbegavaju pre seksa:

1. Depilacija voskom

Seksualni odnos može da izazove dodatno trenje i znojenje u području prepona i butina, što može pak da rezultira iritacijom kože ako je depilacija voskom obavljena neposredno pre. To dalje izaziva upale i neugodnosti u tim osetljivim područjima.

2. Suzdržavanje od odlaska u toalet

Ignorisanje potrebe za mokrenjem tokom seksualne aktivnosti može da dovede do nelagode i smanjenog užitka. Budući da se bešika nalazi blizu vagine, pritisak na nju može da učini seks neugodnim. Osim toga, seks s punom bešikom povećava rizik od infekcije bešike, što dodatno naglašava važnost pražnjenja bešike pre intimnosti.

3. Konzumacija antihistaminika

Dok ovi lekovi mogu da olakšaju alergijske simptome relaksirajući tijelo, oni takođe mogu da utiču na lučenje vaginalne sluzi. Smanjena produkcija sluzi može otežati i učiniti seks manje ugodnim, te negativno da utiču na sposobnost žene da doživi orgazam. Za one koji pokušavaju da zatrudne, važno je da napomenemo da je vaginalna sluz ključna za olakšavanje putovanja spermatozoida prema jajetu.

Uzimajući u obzir ove preporuke, moguće je unaprediti seksualno iskustvo, izbegavajući nepotrebne prepreke koje mogu da utiču na udobnost i zadovoljstvo.