AKTUELNO

Ako su oči „ogledalo duše“, onda su zubi definitivno „ogledalo zdravlja“ i ključni faktor samopouzdanja i pozitivne slike o sebi.

Nedovoljno održavanje oralne higijene i loše stanje zuba (karijes, gingivitis, parodontoza itd.), mogu uticati na celokupni organizam – imunitet, srce, pluća, endokrini i nervni sistem, pa je redovna poseta stomatologu važna kako bi se sprečile eventualne zdravstvene komplikacije.

Beli i zdravi zubi doprinose i upotpunjuju izgled svake osobe koja vodi računa o sebi, poboljšavaju raspoloženje i socijalnu interakciju. Zvanično je dokazano da su osobe blistavog i zdravog osmeha privlačnije i prijatnije drugim ljudima.

Međutim, usled konzumiranja različite hrane i napitaka, kao i svakodnevnih loših navika, održavanje oralne higijene zuba može biti izazov, ali i podsticaj da se pronađu adekvatni načini koji će doprineti lepšem izgledu vašeg osmeha.

Zubna protetika ispravlja sve nesavršenosti osmeha

Zubna protetika je idealno rešenje za svaki oralni problem i postizanje individualnih rezultata koji su prilagođeni potrebama savremenog čoveka.

Ona se uspešno koristi pri korekciji zubnih nedostataka, kroz različite zubne implante ili mostove, rekonstrukciji celokupnog osmeha, ali i pokrivanja svakog oštećenja ili nepravilnosti na zubima, poput prebojenosti zuba ili površinskih oštećenja koja mogu uzrokovati tamnjenje zuba.

Postavljanjem estetskih protetičkih rešenja, poput keramičkih krunica ili belih zubnih proteza, teži se postizanju prirodnog, zdravog i blistavog osmeha, kao i povećanju samopouzdanja i estetkom zadovoljstvu svake osobe koja vodi računa o sebi.

Kapsule za aparat za kafu kao bolja opcija ispijanja omiljenog napitka

Razlilčiti napici u kojima uživamo, direktno su odgovorni za belinu osmeha. Takav je slučaj i sa kafom, omiljenim napitkom koji konzumiraju milioni ljudi širom sveta, uživajući u njenom ukusu i aromi.

Svakodnevno konzumiranje kafe u velikim količinama ima za posledicu bojenje zuba, dajući im neželjenu žutinu. Ipak, za strastvene i prave ljubitelje kafe, moderna alternativa domaćoj kafi dolazi u vidu kapsule za aparat za kafu.

Osim punijeg ukusa i većeg uživanja, kapsule za kafu čuvaju svežinu, što napitku daje intenzivnost i dugotrajnost. Za svaku šoljicu, doza kafe je precizno određena, pa nema potrebe za dodatnim merenjem i prilagođavanjem. Kapsule za aparat za kafu nude različite arome, ali i jačinu, što omogućuje raznovrsnost i sklonost eksperimentisanju u ukusima. Važno je napomenuti i zdravstvene i estetske benefite kapsula - kako sadrže manje pigmenata, smanjuju mogućnost ostavljanja tamnih mrlja na zubima i prebojenosti, pa su bolji izbor u poređenju sa ostalim vrstama kafe. Dok uživate u svakom gutljaju vašeg omiljenog napitka, možete biti sigurni da birate bolju opciju za vaš osmeh.

Jednostavna priprema kafe sa kapsulama je brza, jednostavna i čista. Nema potrebe za mlevenjem kafe, postavljanjem filtera ili dodatnim čišćenjem posuđa. Sve što je potrebno je da stavite kapsulu u aparat i pritisnete dugme i vaše uživanje može da počne.

Nabavka proizvoda za oralnu higijenu neka bude isključivo preko apoteka

Apoteka je neprocenjiv izvor svih medicinskih i nemedicinskih proizvoda, kao i sredstava za sve stomatološke potrebe. Tu spadaju i različiti proizvodi za oralnu higijenu, koji mogu pomoći u održavanju blistavog i zdravog osmeha.

Zato se preporučuje isključivo korišćenje apotekarskih usluga, kao najprovereniji vid kvaliteta i sigurne kupovine, za razliku od oglasa i internet sajtova neproverenih izvora. Ovo je posebno važno jer se i kvalitet proizvoda može značajno razlikovati i izazvati štetne efekte na oralno zdravlje i estetiku osmeha.

Autor: