AKTUELNO

Veoma je efikasna!

Ova kombinacija se najviše koristi u primorju, a radi se zapravo o smokvama i maslinovom ulju.

Ljudi u ovim krajevima su već odavno uvideli koliko je ova smesa lekovita i da mogu sa njom ukloniti bakterije iz creva, sprečiti njihovo razmnožavanje, a dobre su i za plodnost.

U najzdravije vrste voća svakako da se ubrajaju i smokve. One se uzgajaju blizini mora, gde preovladava tropska klima.

Obogaćene su sa raznim lekovitim materijama, a najviše ima vitamina A, C, i E, dok se izdvaja gvožđe. U svežim smokvama nalazi se manja količina kalorija, nego što je to slučaj sa suhim smokvama, tako da morate znati u koju svrhu kakvu smokvu i da koristite.

Recept za pripremu magičnog leka

U očišćenu staklenu teglu stavite oko 40 komada suvih smokvi, a preko sipajte maslinovo ulje kako bi sve smokve bili potopljene u njega. Onda teglu morate da dobro zatvorite, pa ostavite 40 dana.

Nakon toga, uzimate svaki dan po tri smokve i to po jednu pre svakog jela. Ovo ne samo da je jako ukusno, nego će vam biti i od ogromne pomoći. Sveže su smokve cenjene zbog obilja antioksidansa kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogenska kiselina.

Povrh toga, sveže smokve sadrže visoke količine antioksidanskih vitamina kao što su vitamin A, E i K. Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije razorno delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije, srčanih bolesti i karcinoma.

Ujedno, istraživanja ukazuju da klorogenska kiselina uravnotežuje nivoa šećera u krvi.

Autor: