Uživajte u ovom ukusnom jutarnjem kolaču - ne samo da je zdrav nego se i veoma brzo i jednostavno sprema!
Da vidimo recept.
Sastojci:
– 200 g brašna
– 100 g grčkog jogurta
– 20 g šećera
– 1 jaje
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1/2 kašičice soli
– 100 g svežeg voća po izboru (najbolje bobičavo – maline, borovnice…)
– 30 g maslaca (otopljenog)
Možete dodati i vanilin ili cimet, po želji.
Uputstvo:
Uključite rernu na 180°C i pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
U velikoj posudi sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaje, dodajte jogurt i otopljeni maslac. Sve dobro promešajte.
Postepeno dodajte mokre sastojke suvim sastojcima, mešajući dok ne dobijete glatku smesu – ne treba mešati previše, a malo grudvica u smesi je sasvim u redu.
Zatim lagano umešajte sveže voće u smesu i pazite da se ne raspadne dok mešate.
Smesu izlijte u pripremljeni pleh.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta na 180 ili 200 stepeni ili dok ne postane zlatno smeđe.
Kada bude gotovo, izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi. Jedite toplo, uz čaj ili kafu.
Ovaj kolač je savršen za doručak ili užinu – prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Autor: Aleksandra Aras