AKTUELNO

Ako želite da promenite i unapredite klasičan misionarski položaj - položaj leptira mogao bi biti idealan za vas.

Radi se u stvari o dva slična položaja, od kojih jedan samo izgleda složenije nego što jeste, ali nemojte ga izbegavati jer mislite da seksualna gimnastika nije vaša jača strana.

Poza leptira je seksualni položaj u kojem partner stoji uspravno dok partnerka leži na leđima na povišenoj površini poput kreveta ili stola, s nogama postavljenim na ramena ljubavnika. Položaj je dobio ime zahvaljujući obliku leptira koji stvaraju tela onih koji ga iskušavaju.

Kako funkcioniše?

Položaj leptira zapravo je prilično jednostavan.

– Partnerka leži na leđima, a partner stoji iznad nje i penetrira – kaže seksualna edukatorka Niki Dejvis-Fainblum. Da biste to uspešno savladali, morate pronaći površinu prave visine tako da partner bude u ravni sa karlicom partnerke.

Pobrinite se da partner ne bude na prstima – trebalo bi da može da stoji udobno i čvrsto. Partnerka treba ispružiti kolena u stranu i nasloniti noge na njegova ramena, prenosi MBG.

Zašto biste možda želeli da isprobate ovu poziciju?

Iziskuje mali napor. Partnerka se ne mora skoro uopšte pomerati. Leđa su su joj poduprta, a noge su podignute na ramena ljubavnika.

– Stoga je leptir izvrstan za nekoga ko je malo umoran ili ko pati od bolova u leđima – kaže seksualni terapeut. dr. sc. Kajl Zrenik.

Poza ‘pogađa’ pravo mesto

– Leptir je krajnji položaj za stimulaciju klitorisa, budući da je klitoralna žlezda upravo tamo i moli za stimulaciju – kaže Dejvis-Fainblum.

Jednostavan pristup klitorisu znači da možete ostvariti dobitnu kombinaciju penetracije i stimulacije klitorisa, a rezultat su odlični orgazmi. Položaj pogađa i ostala mesta. Leptir je stvarno prikladan za ljude koji vole duboku unutrašnju stimulaciju.

Intimno je

Leptir omogućuje puno kontakta očima, pa se smatra seksualno intimnijim od položaja u kojima partneri nisu okrenuti jedan prema drugome. Izvrstan je za parove koji se stvarno žele povezati jedno s drugim i uživati ​​u trenutku.

Solidan trening

Za muškarca, leptir zahteva umerenu količinu energije i ‘guranja’. Uključivanjem ovog položaja u seksualni život ubrzaćete broj otkucaja srca i pumpanje mišića. Što ga više praktikujete, više će se poboljšavati vaša izdržljivost.

Autor: