AKTUELNO

Šta "govor tela" i omiljene poze u krevetu otkrivaju o partneru? Da li, recimo, ako muškarac voli misionarski položaj to znači da je dosadan?

To zapravo govori nešto skroz suprotno.

Misionarski položaj za pouzdanu osobu

Muškarci koji vole misionarski položaj u seksu, u životu se strogo drže pravila, verni su i nežni partneri koji neće razočarati svoju partnerku. Oni su pouzdani i nimalo dosadni. U ovom položaju, njegova sva pažnja je usmerena na partnerku, a tu su i kontakt očima, zagrljaji, poljupci. Za stabilnost i razmenu nežnosti, takav muškarac je savršen izbor, ističe stručnjak za govor tela Žan Hargrave.

Položaj kašika za osećajnog tipa

Poza kašika odnosno položaj u kom oba partnera leže na boku, s tim da je muškarac iza partnerke, otkriva osobu koja stalno traži potvrdu ženinih osećanja. Ovaj položaj omogućava posebnu intimnost, što ukazuje na to da je muškarac osećajan tip, objasnio je Hargrave.

Foto: Unsplash.com

Dogi stil ga emocionalno ne razotkriva

Ako muškarac obožava dogi stil, on zapravo voli da dominira, da bude alfa muškarac i ne želi previše emocionalno da se otvara. Budući da u ovoj pozi kontakt očima izostaje, to on zapravo i želi jer tako dobija na sigurnosti. Ova poza ne vrišti emocijama koje govore o ljubavi i poštovanju, i ako insistira na tom položaju, moguće je da ima problema sa samopouzdanjem.

Ako je žena gore, muškarcu je bitno i njeno zadovoljstvo

Iako većina muškaraca najviše voli upravo ovu pozu, ona ne govori puno dobrog o njima. Ako muškarac insistira na njoj, on zapravo ne želi da uloži previše truda već pušta da partnerka odigra igru. Manjak ambicije i motivacije ne odnosi se samo na seks, već i na ostale delove života jer je ovaj muškarac uglavnom navikao da mu se sve servira. Ali ako ne insistira samo na ovom položaju, ali mu je jedan od dražih, reč je o zagrejanoj mašti i takav muškarac će moći da pruži svojoj partnerki puno dobre zabave.

Poluzagrljaj je znak da je zadovoljan u vezi

Položaj u kom žena leži na stomaku, a muškarac je grli tokom seksa u tzv. poluzagrljaj znak je da mu je prijatno i da je zadovoljan u vezi. Ako muškarac tokom seksa privlači partnerku sebi, on želi više intimnosti.

Kad je reč o "govoru tela" posle seksa stručnjaci kažu da se muškarac boji obaveza, ako se "sklanja" posle seksa. Tim potezom stvara sigurnu udaljenost i psihičku i emocionalnu. Ležanje na boku posle seksa otkriva posesivca Ako posle seksa leži pored partnerke u pozi kašike, odnosno na boku, muškarac je "lud od ljubavi", ali i pomalo posesivan.

U tom položaju on zaklanja partnerku, što ukazuje na dominantnost. Međutim, ako želi da se mazi, ali tako da je partnerka iza njega, taj položaj otkriva nekoga ko voli da se drugi brinu za njega.

Autor: Z.L.