AKTUELNO

Svaka rasa ima svoje divne osobine, ali i neke loše strane, bilo da je u pitanju njihovo ponašanje ili zdravstveni problemi. Baš kao što svaka rasa ima svoje karakteristike, čak i popularne rase poput francuskih buldoga i mopsa suočavaju se sa brojnim zdravstvenim problemima koji vlasnicima mogu dodati značajne veterinarske račune.

Trener pasa postao je viralan na TikTok-u jer je podelio tri rase pasa koje nikada ne bi usvojio, a jedna od njih iznenadila je mnoge.

Garet King, poznat po svom American Standard K9 TikTok kanalu, ima milione pratilaca zahvaljujući svojim korisnim savetima o dresuri pasa. Sa dugogodišnjim iskustvom stekao je čvrsto mišljenje o rasama koje bi izbjegavao, prenosi Mirror.

Geret je objasnio da je prva rasa koju nikada ne bi uzeo bila centralnoazijski ovčar.

„Mužjaci ovih pasa mogu dostići težinu od preko 77 kilograma i odlični su čuvari stoke. Ali problem je što ja nemam stoku. Dakle, ako imate goveda kod kuće, možda bi ova rasa mogla biti korisna za zaštitu stada“, objasnio je on.

Još jedna rasa koju bi izbegavao su krvoslednici, zbog njihove masne kože.

„Ta masna koža ih čini veoma smrdljivim, bez obzira koliko se često kupaju. Teško je otarasiti se mirisa“, otkrio je Geret.

Treća rasa koju Garet nikada ne bi razmatrao bila je najveće iznenađenje: čivava.

„Čuvao bih čivavu ako bih želeo demona od tri kilograma iz podzemnog sveta, koji ne radi ništa osim što sedi u mom krilu i gricka sve što mu dođe pod ruku. Ali to nije ono što tražim.“

Ljubitelji čivave bili su šokirani Geretovim mišljenjem o ovim malim psima.

Jedna žena je prokomentarisala: „Oni su zapravo veoma inteligentni psi, a njihovo agresivno ponašanje često proizilazi iz načina na koji ih ljudi tretiraju kao igračke umesto kao prave pse“.

Drugi vlasnik je rekao: „Moja čivava je pravi anđeo. Sve zavisi od pravilnog treninga, nemojte se obeshrabriti! Moja je izuzetno prijateljska prema strancima i sve što ona želi je maženje.“

Autor: