AKTUELNO

Svaka pasmina pasa dolazi sa određenim izazovima, uključujući ponašanje i zdravstvene probleme.

Popularne pasmine kao što su francuski buldog i mops često imaju zdravstvenih problema koji mogu finansijski opteretiti vlasnike. Trener pasa koji je postao viralan na TikToku, Geret King, sa svog kanala American Standard K9, podelio je tri pasmine koje nikada ne bi usvojio, iznenađujući mnoge.

King je naveo centralnoazijskog ovčara kao prvu rasu koju ne bi odabrao, objašnjavajući da su mužjaci teški preko 77 kg i odlični su čuvari, ali kako on nema stoku, ta pasmina mu nije potrebna. Druga rasa koju izbegava su krvoslednici zbog njihove masne kože koja ih čini smrdljivima bez obzira na učestalost kupanja. Treća i najiznenađujuća rasa koju ne bi usvojio je čivava, koju je opisao kao beskorisnog "demona iz podzemlja".

@americanstandardk9

Top 3 Breeds I WOULDN'T Own as a Dog Trainer #dog #centralasainshepeard #alabai #bloodhound #chihuahua #puppy #doglover #dogs #fyp

♬ original sound - AmericanStandardK9

Međutim, ljubitelji čivava nisu se složili s njegovim mišljenjem, ističući da su čivave vrlo inteligentne i da agresivno ponašanje često proizlazi iz načina na koji ih ljudi tretiraju, te da pravilnim treningom čivava može biti vrlo prijateljski nastrojena prema strancima.