AKTUELNO

Svima je poznato da psi imaju kraći životni vek od ljudi, ali postoje načini kako produžiti njihov život i obezbediti da provedu kvalitetne godine.

Veterinari dr. Aziza Glass i dr. Gerardo Perez-Camargo iz kompanije Freshpet naglašavaju važnost ljubavi, brige i visokokvalitetne hrane za zdravlje starijih pasa i kako to može produžiti njihov život.

Redovni veterinarski pregledi, uravnotežena ishrana, čišćenje zuba i održavanje zdrave telesne težine ključni su faktori. Osim toga, dodaju da je psima važno pružiti i mentalnu stimulaciju i ljubav kako bi njihov život bio ispunjen i srećan.

Redovni veterinarski pregledi

Redovni veterinarski pregledi ključni su za rano otkrivanje bolesti i pravovremeno lečenje. To uključuje godišnje preglede za odrasle pse i štence i polugodišnje preglede za starije pse.

Uravnotežena i nutritivna ishrana

Hranjenje psa kvalitetnom i svežom hranom pomaže u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti. Sveža hrana može privući apetit i pružiti važne hranjive materije.

Čišćenje zuba

Redovno čišćenje zuba i održavanje oralnog zdravlja važno je za sprečavanje parodontalnih bolesti i očuvanje opšteg zdravlja psa.

Održavanje zdrave telesne težine

Gojaznost može imati ozbiljne posledice po zdravlje pasa, uključujući razvoj dijabetesa i drugih bolesti. Praćenje težine i redovno vežbanje važni su za održavanje idealne telesne mase.

Primenom ovih saveta, vlasnici pasa mogu pomoći svom ljubimcu da živi duže i zdravije, prenosi Newsweek.

Autor: