AKTUELNO

Med i orasi leče impotenciju, anemiju, glavobolju, čir na želucu, a dokazano je da je ova kombinacija jaka poput nekih najmoćnijih farmaceutskih preparata

Ovaj eliksir uopšte nije teško napraviti, a priprema je izuzetno laka. Sve što vam je potrebno su pola kilograma kvalitetnog livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jedan limun. Sastojke treba izmešati u tegli u kojoj ćete lek čuvati sve dok ga ne potrošite.

Protiv anemije

Pripremiti smesu od pola kilograma meda i pola kilograma mlevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmešati i uzimati tri puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je izuzetno dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Za visok krvni pritisak

Kod ovog problema preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Foto: Pixabay.com

Ublažava glavobolju

Med u kombinaciji s orasima ne samo da je veoma ukusna poslastica već dokazano i pomaže kod problema s glavoboljom i nesanicom.

Ublažava simptome čira na želucu

Kod problema s čirom na želucu potrebno je pripremiti orahovo mleko s medom. Priprema je vrlo jednostavna: 20 grama mlevenih oraha pomeša se s vrelom vodom, dobro promućka i procedi. U mleko dodati dve kašike meda i uzimati pola sata pre svakog jela dve do tri kašike.

Ovaj recept pomaže od davnina: u istoj razmeri pomešajte mlevene orahe i med. Uzimati dve kašike dva-tri puta na dan pola sata posle jela. Da bi se postigli željeni efekti, terapija treba da traje najmanje 20 do 30 dana.

Pročitajte još: Istražživanje: Alkohol oštećuje matične ćelije i izaziva rak!

#Farmacija

#Lek

'