AKTUELNO

Čak dve porodice iz Srbije doživele su pravi horor tokom letovanja u Grčkoj, kada su im, u roku od nepuna 24 sata, ukradeni automobili.

Jednoj porodici je automobil ukraden zajedno sa stvarima, tokom pauze u Solunu koju su napravili, dok su se vraćali u Srbiju. Druga porodica ostala je bez automobila odmah prvog jutra kada su doputovali u Grčku.

- Želim da podelim i upozorim, a istovremeno i pomoć zatražim. U utorak sam se sa porodicom, suprug i deca vraćali za Srbiju i na parkingu Jumbo prodavnice u Solunu zadržali u kupovini. Tada su nam ukrali auto sa sve stvarima unutra. Auto je bio marke KIA SPORTAGE Kragujevačka registracija. Prijavljeno je policiji, ali još uvek nista. Bilo kakva informacija nam je od koristi - glasi objava jedne korisnice na Fejsbuk grupi "Grčka info".

Ona je takođe objavila i fotografiju svog ukradenog automobila, nadajući se da će ga neko uočiti.

Ispod objave ubrzo je usledilo more komentara, a sudeći po njima, ova prodavnica nema ni kamere ni čuvara, te nije iznenađujuće da lopovi ovde ordiniraju.

"Ovo je uradila organizovana grupa, znali su da nema tu kamera, obezbeđenja itd itd.", glasi jedan komentar, a na koji se nadovezala druga korisnica: "Prošle godine smo stali u Jumbo kod Cosmosa. Živa nisam bila dok nismo izašli da vidim da auto nije olupan i koferi pokradeni. Stvarno,nit čuvara, nit kamere".

"Čuo sam priče za taj Jumbo jos maja kada sam odlazio. Primetio sam da nijedna kola koja su bila parkirana nisu bila prazna, uvek jedan čovek unutra, to mi bilo čudno na trenutak, a sad i znam zašto", napisao je jedan korisnik.

U potragu za automobilom uključili su se i Grci. Slika je podeljena na Fejsbuku uz komentar da je policija pronašla neke stvari bačene na livadi, a da su neke verovatno zadržali.

"Policija je obaveštena, ali do sada nema rezultata", stoji u objavi.

Juče tokom jutra još jedna porodica iz Srbije ostala je bez svog automobila, ovog puta u Pefkohoriju, a njihov prijatelj oglasio se u njihovo ime u grupi "Grčka info".

- Dobar dan svima. Mojim prijateljima je ukraden auto u Grčkoj ispred kuće u Pefkohoriju. Uveče stigli, ujutru ga nije bilo. Prijavili policiji niko još nije izasao. Bela Toyota Rav 4 novija KŠ tablice, ako neko vidi ili primeti bio bih mu zahvalan da javi ovde. Hvala unapred - napisao je prijatelj ove porodice u grupi "Grčka info".

Mnoge Srbe koji letuju u Grčkoj ova situacija je razbesnela.

"Šta je ovo bre? Sad su prešli na ceo auto. Dosad je bilo obijanje samo. Hoće li policija reagovati, pojačati bezbednost, kontrolu, 'alo!", napisao je jedan od besnih članova ove grupe.

Autor: