AKTUELNO

Kada seks nije bio dobar, morate da upotrebite reči koje treba pažljivo i promišljeno birati.

Stručnjaci su otkrili kojih pet stvari nikad ne smete reći ženi u krevetu.

1. ‘Taj se orgazam činio lažan’

Nikad je ne optužujte, kaže dr. sc. Eli Finkel, profesor socijalne psihologije na Univerzitetu Northwestern. Bilo bi najbolje da taj razgovor obavite izvan postelje. Ako ta tema prirodno iskrsne u razgovoru, nežno i iskreno joj recite što mislite kao npr: “Ne moraš glumiti orgazme. Želim da naša veza bude potpuno iskrena.” Tako ćete stvoriti međusobno poštovanje – u krevetu i izvan njega.

2. ‘Ne sada, radije bih čitao knjigu’

I vi imate pravo da budete umorni i neraspoloženi, ali ona mora biti s tim iznenađena jednako koliko i vi. Kako bi je u to uverili recite: „Ne verujem da to uopšte govorim, ali totalno sam iscrpljen“. Zamolite je da pričeka jutro i recite joj da ćete tad učiniti sve što ona želi. Ako vam veruje pristaće na kompromis, ali ne zaboravite da je ispunjavanje obećanja jako važno.

3. ‘Želim s tobom da isprobam nešto sasvim nastrano’

Foto: Pixabay.com

Ako je tako pokušavate nagovoriti da ispuni vaše fantazije, verojatno ćete samo naići na otpor jer ćete je tako preplašiti. Seksualna terapeutkinja iz Philadelphije dr.sc. Arlene Goldman savetuje da je ‘omekšate’ pre nego otvorite tu temu. Možete reći: ‘Već me neko vreme kopka kakav je to osećaj vezati se tokom seksa. Što ti misliš?’. Tako ćete joj dati vremena da razmisli i da u tom predlogu pronađe način da se povežete.

4. ‘Biću slobodniji u krevetu ako se testiraš’

Ono što će ona zapravo čuti glasi: ‘Sumnjam da imaš neku bolest’, a to joj se baš i neće svideti. Promenite pristup, recite joj da se vi želite testirati kako bi ona bila sigurna u vas i pitajte je želi li da to učinite zajedno. Tako se neće osećati kao da je optužujete.

5. ‘Ovo bi kao trebalo biti super? Ne sviđa mi se’

Ako kažete nešto poput toga, ispašćete jako bezobrazni. Umesto toga pokažite joj da je i vama stalo do poboljšanja u krevetu, kaže Arlene Goldman. Pitajte je: ‘Šta bi želela češće, a šta da ređe radimo u krevetu?’. Tako ćete doznati šta misli o vašoj dosadašnjoj izvedbi i kada dođe red na vaše predloge ona će se ‘pretvoriti u uvo’. Osim toga, poslužite se i ovim trikom – primedbu ubacite između dva komplimenta da je lakše primi, prenosi 24sata.hr.

#Seks