Ako se prisetimo detinjstva, odmah pomislimo na šnenokle koje su pravile naše bake.
1 kašičica ekstrakta vanile
4 šolje mleka
1/2 kašičice soli
1 kašika šećera
1 kašičica kukuruznog skroba
Šaka slatke pavlake za serviranje
Malo cimeta u prahu za dekoraciju
ShutterstockŠnenokle
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca od 4 jaja. U velikoj posudi umutite belanca dok ne postanu čvrsta.
Dodajte polovinu šećera u belanca i nastavite sa mućenjem dok ne dobijete sjajnu smesu. U drugoj posudi umutite žumanca sa preostalim šećerom i ekstraktom vanile dok ne postanu svetlija i kremasta.
U velikoj šerpi zagrejte mleko i dodajte so, šećer i kukuruzni skrob. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte žumanca u šerpu sa mlekom i mešajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne, oko 10 minuta.
Uzmite veliku kašiku i oblikujte komade od umućenih belanaca, stavite ih u šerpu sa mlekom i žumancima.
Pokrijte šerpu poklopcem i kuvajte na niskoj temperaturi oko 3-5 minuta. Okrenite šnenokle i kuvajte ih još 3-5 minuta.
Servirajte šnenokle sa malo slatke pavlake na vrhu i pospite malo cimeta u prahu po vrhu.
Autor: