AKTUELNO

Ako se prisetimo detinjstva, odmah pomislimo na šnenokle koje su pravile naše bake.

1 kašičica ekstrakta vanile

4 šolje mleka

1/2 kašičice soli

1 kašika šećera

1 kašičica kukuruznog skroba

Šaka slatke pavlake za serviranje

Malo cimeta u prahu za dekoraciju

ShutterstockŠnenokle

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca od 4 jaja. U velikoj posudi umutite belanca dok ne postanu čvrsta.

Dodajte polovinu šećera u belanca i nastavite sa mućenjem dok ne dobijete sjajnu smesu. U drugoj posudi umutite žumanca sa preostalim šećerom i ekstraktom vanile dok ne postanu svetlija i kremasta.

U velikoj šerpi zagrejte mleko i dodajte so, šećer i kukuruzni skrob. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte žumanca u šerpu sa mlekom i mešajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne, oko 10 minuta.

Uzmite veliku kašiku i oblikujte komade od umućenih belanaca, stavite ih u šerpu sa mlekom i žumancima.

Pokrijte šerpu poklopcem i kuvajte na niskoj temperaturi oko 3-5 minuta. Okrenite šnenokle i kuvajte ih još 3-5 minuta.

Servirajte šnenokle sa malo slatke pavlake na vrhu i pospite malo cimeta u prahu po vrhu.

Autor: