AKTUELNO

Ukoliko želite da izravnate i zategnete stomak osim redovnih kardiotreninga morate da radite trbušnjake tri do pet puta nedeljno

Vežbe za zatezanje stomaka su pre svega namenjene onima koji nemaju mnogo sala na stomaku i kojima je potrebna samo definicija mišića. U slucaju da imate malo više sala trčanje će morati da postane neophodan deo treninga. Uz džoging mora da se ograniči i unos kalorija.

KOLENA U STRANU

Lezite na leđa, savijte noge, spojite kolena i savijte ih pod uglom od 90 stepeni. Ruke opružite pored tela. Iz ovog položaja, spuštajte savijena kolena najpre na jednu, a zatim i na drugu stranu, što je moguće više ka podlozi. Trudite se da ramena i leđa budu sve vreme vežbe priljubljena za podlogu. Ponovite vežbu 10 puta sa obe strane.

RUKA-STOPALO

Lezite na podlogu sa savijenim nogama, blago raširenim. Ruke ukrstite na potiljku. Udahnite i zategnite mišiće stomaka. Na izdisaj podižite ramena od podloge, pogled usmerite ka kolenima. Zatim, prstima leve ruke dotaknite desno stopalo, pa naizmenično desnom rukom dotaknite levo stopalo. Vratite se u početni položaj, pa vežbu ponavljajte naizmenično 16 puta.

BOČNI TRBUŠNJACI

Lezite na leđa, desnu ruku postavite pored tela, levu iza glave, na potiljku. Levu nogu savijte u kolenu i oslonite se na podlogu, a desnu nogu, u predelu clanka, oslonite na levu. Udahnite i zategnite mišiće stomaka. Na izdisaj, približavajte levo rame desnom kolenu, pogled neka bude usmeren ka kolenu desne noge. Udahnite, i vratite se u početni položaj. Ponovite vežbu osam puta, pa promenite stranu.

#Trening

#vežbanje

'