AKTUELNO

Najzadovoljniji parovi imaju seks pet puta nedeljno i izgovaraju "Volim te" do 20 puta na dve nedelje.

Studija sprovedena na 2000 odraslih osoba u srećnom braku u Velikoj Britaniji otkriva da parovi imaju koristi od zajedničkog kratkog odmora dva puta godišnje, kao i od dva duža odmora. Najzadovoljniji parovi imaju seks pet puta nedeljno i izgovaraju "Volim te" do 20 puta na dve nedelje

Istraživanje, koje je naručila hotelska kompanija Varner Leisure Hotels, identifikovalo je 50 ključnih elemenata za srećan brak. To uključuje bavljenje sopstvenim hobijima i interesima, dozvoljavanje partneru da vas vidi u najgorem izdanju i uživanje u zajedničkim blesavim aktivnostima.

Parovi takođe cene važnost slušanja jedno drugog, pokazivanje ponosa i poštovanja. Generalni direktor hotelske grupe, Sajmon Tompson, istakao je da su kratki odmori ključni za srećan brak.

Prema njegovim rečima, mnogi parovi se osećaju bliže nakon romantičnog vikenda provedenog zajedno, uz dodatak da im pomoć u kućnim poslovima olakšava opuštanje. Istraživanje je pokazalo da je kvalitetno provedeno vreme sa partnerom ključno za trajnu sreću u braku, uz poštovanje individualnih hobija.

Ostali saveti za srećan brak uključuju opraštanje loših navika, izbegavanje svađe pred spavanje i podršku partneru čak i kada su u krivu. Mnogi naglašavaju važnost isprobavanja novih stvari, iznenađivanje partnera neočekivanim gestovima i zajedničko smejanje nakon svađe.

Parovi takođe veruju da je važno birati svoje bitke, podržavati partnera i zajednički se smejati. Pravedna raspodela kućnih poslova takođe igra ključnu ulogu, dok se romantično ponašanje, kao što su gestovi pažnje i zajedničko opuštanje bez ometanja, smatraju važnim faktorima za održavanje uzbuđenja i ljubavi u vezi.