AKTUELNO

Kada spremaju riibu, domaćice će se rado opredeliti za pastrmku, jer priprema ne oduzima mnogo vremena, a mogućnost kombinovanja sa posnim salatama je velika.

Da biste što brže pripremili ručak i imali više vremena da se posvetite drugim obavezama koje vas pred praznik čekaju, napravite pastrmku u rerni po isprobanom receptu.

Sastojci:

4 očišćene pastrmke

vezica mladog belog luka

3 kašike kukuruznog brašna

suvi biljni začin

so

biber

peršunov list

1 limun

1 dl belog vina

2 kašike ulja

Priprema:

U duboku činiju sipajte ulje, belo vino, izrendanu koricu limuna, sok od limuna, biber, iseckan peršunov list i iseckan beli luk. Očišćenu pastrmku posolite i spustite u marinadu, pa je ostavite da odstoji sat vremena.

Potom izvadite ribu iz marinade, uvaljajte je u kukuruzno brašno i poređajte u pleh, pa pecite na 250 stepeni dvadesetak minuta.

Ispečenu pastrmku prebacite na tanjir, prelijte marinadom i poslužite uz grilovano povrće i salatu.

Prijatno!