Kada spremaju riibu, domaćice će se rado opredeliti za pastrmku, jer priprema ne oduzima mnogo vremena, a mogućnost kombinovanja sa posnim salatama je velika.
Da biste što brže pripremili ručak i imali više vremena da se posvetite drugim obavezama koje vas pred praznik čekaju, napravite pastrmku u rerni po isprobanom receptu.
Sastojci:
4 očišćene pastrmke
vezica mladog belog luka
3 kašike kukuruznog brašna
suvi biljni začin
so
biber
peršunov list
1 limun
1 dl belog vina
2 kašike ulja
Priprema:
U duboku činiju sipajte ulje, belo vino, izrendanu koricu limuna, sok od limuna, biber, iseckan peršunov list i iseckan beli luk. Očišćenu pastrmku posolite i spustite u marinadu, pa je ostavite da odstoji sat vremena.
Potom izvadite ribu iz marinade, uvaljajte je u kukuruzno brašno i poređajte u pleh, pa pecite na 250 stepeni dvadesetak minuta.
Ispečenu pastrmku prebacite na tanjir, prelijte marinadom i poslužite uz grilovano povrće i salatu.
Prijatno!