AKTUELNO

Ne hranite se pravilno i često ste pod stresom? Pijte ovaj čaj tokom dana i učinićete čudo za svoje telo

Ukoliko ne stižete da se zdravo hranite i želite da pomognete svom organizmu, ove biljke mogu da pomognu!

Hajdučka trava

Širi krvne sudove i olakšava protok krvi, što znači da deluje kao vazodilatator. Istovremeno čuva funkciju jetre, gde se sintetiše najveći deo holesterola.

Kopriva

Obiluje vitaminima i mineralima, pogodna je za pravljenje čaja, sirupa, soka, smutija, čorbi… Naročito se preporučuje onima koji nemaju vremena za pripremi kvalitetnih obroka, pa jedu brzu hranu koja je jedan od uzročnika porasta nivoa lošeg holesterola.

Foto: Pixabay.com

Ovsena trava

Bogata je nutrijentima pa nadoknađuje eventualne nedostatke u ishrani. Pomaže u čišćenju krvnih sudova od naslaga masnoća i na taj način doprinosi njihovoj elastičnosti.

Oman

Podstiče proces razgradnje LDL holesterola i triglicerida, a podiže HDL, koji deluje kao kontrolor loših masnoća. Napravite čaj, prelijte kašiku omana s pola litra ključale vode, ostavite da odstoji pola sata potom procedite i pijte tokom dana.

Srdačica

Nazivaju je i srčani tonik, jer pomaže kod tegoba kao što su povišeni pritisak i tahikardija izazvana stresom i napetošću. Umanjuje opasnost od stvaranja krvnih ugrušaka i stabilizuje nivo holesterola, odlična je za pripremu tinktura u kombinaciji s hajdučkom travom i bobicama gloga, piše Glossy.

Autor: