AKTUELNO

Površina na kojoj se prostire Beograd bila je naseljena u dalekoj praistoriji, što Beograd čini jednim od najstarijih gradova u Evropi, a svakako jedan od najlepših gradova u regionu.

Svake godine svojim bogatim sadržajem privlači sve veći broj turista, a kao jedan od najznačajnijih centara trgovine, posećuje ga i sve veći broj poslovnih ljudi. Kada se odlučite da dođete u Beograd, prvo vam je potreban smeštaj.  Svima je poznato da jemnogo prednosti pri iznajmljivanju stana na dan u odnosu na hotel, a sada ćemo Vam probati pomoći pri odabiru lokacije.

Najpopularnije lokacije za iznajmljivanje stana na dan

CENTAR

Turisti se najčešće odlučuju da svoj smeštaj pronađu u centru. Pored bogatog sadržaja odličnih aktivnosti za zabavu, bogate istorije grada, Kalemegdanske tvrđave,  spomenika Pobednik,  Nebojšine kule, Terazija, Knez Mihajlove ulice – glavne gradske ulice, čuvenog “Beo ZOO” vrta,  muzeja,  sve više turista olučuje se da prošeta ipopije piće u Beton hali i Beogradu na vodi. Takođe, centar grada krasi i čuvena boemska četvrt – ulica Skadarlija.

Kad se odlučite za izbor stana na dan u centru grada imate mogućnost davam automobil nije neophodan jer će vam sve ovo biti lako dostupno, jer baš svemožete obići šetajući.

Foto: Pixabay.com

VRAČAR

Vračar je najmanja i najpopularnija opština u Beogradu, ali bez obzira na to, jedna jeod najnaseljenijih. Nalazi se na jugoistoku grada. Vračar je posebno popularanjer se na njemu nalazi Hram Svetog Save. Zanimljiva je i činjenica da je hramSvetog Save sagrađen na mestu na kom je razvejan pepeo prvog srpskogarhiepiskopa Svetog Save, obzirom da su mošti spaljene na Tašmajdanu, a da jeon tada pripadao Vračaru. Hram Svetog Save je simbol srpskog pravoslavlja iglavni ponos Beograđana, on je najveći pravoslavni hram na Balkanu. Odmah prekoputa nalazi se zgrada Narodne biblioteke Srbije, spomenik Karađorđu, a ukolikovolite pozorište takođe Vam je dostupan veliki broj koji je smešten baš u ovomdelu grada. Ono što je interesantno, na Vračaru se nalazi i popularni “GradićPejton”, zanatski centar, a poznat je po tome što je ovo prvi centar tog tipa uBeogradu.

Foto: Pixabay.com

NOVI BEOGRAD

Novi Beograd je najveća opština u Beogradu. Za razliku od drugih delova grada, NoviBeograd je izgrađen u drugačijem stilu, i obiluje visokim zgradama i blokovima.Kada iz centra grada pređete Brankov most, stićićete na Ušće gde možeteposmatrati Dunav i Savu koje grle Novi Beograd. Ušće je popularno po prelepomšetalištu, a i po tome, jer se na njemu odžavaju koncerti i festivali, poredtoga, odmah tu smešten je i napopularniji provod na vodi – Beogradski splavovi.Na Novom Beogradu se nalazi više od šest tržnih centara, pa ukoliko volite„shopping“ bićete oduševljeni ponudom koju možete pronaći u svojoj blizini. Kaošto smo i pomenuli Novi Beograd od centra grada deli samo reka, pa ukoliko ste odlučili da svoj smeštaj iznajmite na Novom Beogradu, biće Vam jednostavno posetiti i centar grada, a i Zemun koji je tik uz njega.

Foto: Pixabay.com

ZEMUN 

Zemun je grad u gradu. Iako je deo Beograda, Zemun zaista poseduje sve što treba daima jedan grad. Nalazi se na desnoj obali Dunava, preko puta Kalemegdana. Akosretnete nekog Zemunca i upitate po čemu je Zemun toliko poseban,  verovatno će vam i zapevati onu čuvenu „Znam za jedan grad, pored je Beograd“.

Zemunci naprosto ponosno uvek ističu svoje poreklo, svoj imidž, stil aneretko i humor. Ponosni su na Lido, Gardoš, Kulu Sibinjanin Janko,Madlenijanum, naravno kej, a malo je i poznato da se najstarija kuća saprostora Beograda, nalazi baš tamo. Zemun je poznat po svojoj bogatoj istoriji,legendarnim pričama, popularnim resoranima i kao takav jedna je od posećenijihturističkih atrakcija koje nudi Beograd. Obzirom na izuzetno bogat sadržaj,gotovo je nemoguće sve obići u jednom danu, pa se sve veći broj ljudi odlučujeda smeštaj potraži baš tamo.

Foto: Pixabay.com

VOŽDOVAC

Voždovac počinje na Autokomandi. Za ljubitelje fudbala, ovaj kraj je pravi raj. U samojblizini Autokomande nalazi se fudbalski stadion Rajko Mitic, u narodu poznatijikao Marakana i stadion JNA. Pa komšije sa Autokomande često mogu sa svogprozora slušati utakmice ili koncerte koji se održavaju na stadionu. Pored togaod kružnog toka na Autokomadi počinje najveća ulica u Beogradu, Vojvode Stepe.Ova ulica ima gotovo 8 kilometara, tačnije 7800 metara, a na njenoj sredini najlazi se jedna od najlepšijh  crkvi u Beogradu, Voždovačka crkva. Iz kog god razloga da posećujete Beograd, Voždovac je interesantna opština koja je i od centra grada udaljena svega tridesetak minuta šetnje pa Vam pored bogatog Voždovačkog sadržaja je dostupno i sve ostalo.

Foto: Pixabay.com

Uživajte neptrestano bez puno pravila, doživite Beograd, pokušajte koliko god možeteupoznati sadržaj koje on nudi, budite spremni da se zaljubite silno u njega,kao i da mu se poput najveće  ljubavi, zauvek vraćate. A znaćete da ste ga doživeli tek kada budete razumeli celim bićem onu čuvenu Duška Radovića – “Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu bilo bi neskromno”.